Hoeve Vandewalle in Kuurne wordt openluchtcinema

Op de foto herkennen we Els Lambrecht, Carine Haezebrouck, Greet Derez, Goudrun Denolf, Martine Dujardin, Veerle Hellyn van Markant en Tibault en Cédric. © BRU
Redactie KW

Woensdagavond toveren drie lokale Markant-afdelingen de binnenkoer van de Hoeve Vandewalle in Kuurne om tot een openluchtbioscoop. Markant Harelbeke, Hulste en Kuurne organiseren er vanaf 19.30 uur hun allereerste Movie Night. Op het programma: ‘Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu’, een Franse komedie.

“Het is de eerste keer dat we met drie afdelingen samen een activiteit als deze organiseren”, vertelt Martine Dujardin van Markant Kuurne. “Op de kleinschaligere filmavonden in de Sint-Pieterszaal mochten we in het verleden wel een honderdtal bezoekers verwelkomen, maar dit zien we echt grootser. We willen de volledige binnenkoer van Hoeve Vandewalle zien vollopen.”

Wie erbij wil zijn, moet wel op voorhand reserveren. “Niet zozeer voor het aantal plaatsen, wel om iedereen van een aperitief, popcorn en een ijsje te kunnen voorzien. Wie wil, kan trouwens zijn eigen ligstoel, kussentje en dekentje meebrengen om van de film te komen genieten”, aldus Martine nog. (BRU)

Inschrijven kan via els@zetelbedrijf-vanhaverbeke.be, carpat@skynet.be of hilde.vanhauwaert@skynet.be. Leden van Markant betalen 16 euro, niet-leden 20 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier