Heulse toneelgroep Triene Wup brengt gitzwarte komedie

Hans Huysentruyt, Martijn Vanwildemeersch, Hanne Vandekendelaere, regisseur Stefan Vancraeynest, Xavier Devos en Sarah Opsomer, Josefien Levecque, Hannelore Dewilde, Emmely Buyze, Paulien Pottie en Elisa Pottie vormen de cast van Het Laatste Avondmaal. © KDS
Redactie KW

Toneelgezelschap Triene Wup kiest met Het Laatste Avondmaal voor een gitzwarte, maar toch luchtige komedie. In OC De Vonke brengen ze vijf voorstellingen onder leiding van Stefan Vancraeynest.

Witte donderdag mag dan al even achter ons liggen, Het Laatste Avondmaal kun je nog een herbeleven in ‘t Senter in Sint-Katharina in het weekend van 20 april. Toneelgroep Triene Wup brengt er haar nieuwste stuk. “Het stuk is een bewerking van Rosen, een Amerikaanse scenarist en filmregisseur van wie The Last Supper wel het bekendste werk is. Het stuk werd door Rosen zelf verfilmd met onder andere Cameron Diaz in één van de hoofdrollen”, vertelt Jasper Vanwildemeersch.

Korrel zout

“Het verhaal gaat over vijf masterstudenten die samenhokken in een studentenhuis. Elke week nodigen ze een gast uit die een heel aparte visie heeft op actuele, maar heikele maatschappelijke of morele thema’s en die zonder scrupules verkondigt. Op een avond verwachten ze één van hun collega’s met een kabinetsmedewerker van de minister-president. Door motorpech kan de gast niet opgehaald worden, maar de trucker die zo vriendelijk was om de student met pech naar huis te brengen, mag mee aan tafel. Als blijkt dat de man neonazistische ideeën propageert, ontaardt de discussie in een handgemeen en wordt de trucker vermoord. Per toeval, maar misschien hebben de studenten met hun actie de wereld wel behoed voor groter onheil? Had iemand Hitler in 1933 al uitgeschakeld, dan zou… Inderdaad. Dus, ze bewijzen met onze actie de wereld en de mensheid een bijzondere dienst.” Een gitzwarte, maar toch luchtige komedie. “Breng zeker een kilootje zout mee om alles met een grote korrel zout te bekijken”, lacht Jasper.

Het Laatste Avondmaal in een regie van Stefan Vancraeynest op vrijdag 20, zaterdag 21, woensdag 25, vrijdag 27 en zaterdag 28 april. De cast bestaat uit Hannelore Dewilde, Paulien Pottie, Jozefien Levecque, Elisa Pottie, Emmely Buyze, Martijn Vanwildemeersch, Hans Huysentruyt, Hanne Vandekendelaere, Sarah Opsomer en Xavier Devos. Elke voorstelling vindt plaats om 20 uur in OC De Vonke in Heule. Kaarten voor volwassenen kosten 8 euro, studenten betalen 6 euro. Reserveren kan via www.trienewup.be of via 0488 383 373. (TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier