Het Zesde Metaal en Bevergem in de prijzen op Sabam Awards

19/12/17 om 09:56 - Bijgewerkt om 09:54

Ook auteur Joost Vandecasteele viel in de prijzen, met zijn roman 'Jungle'.

Het Zesde Metaal en Bevergem in de prijzen op Sabam Awards

© © De wereldvrede

In de Koninklijke Vlaamse Schouwburg zijn maandagavond voor de vijfde keer de Sabam Awards uitgereikt aan de leden van de auteursrechtenorganisatie in de verschillende disciplines.

Lost Frequencies, het geesteskind van Felix De Laet, kan als grote winnaar gezien worden binnen de muziekdiscipline, want de deejay won met zijn nummer 'Reality' zowel de Airplay Award voor meest gedraaide nummer op de Vlaamse radio's als de Export Award voor nummer dat de meeste auteursrechten uit het buitenland ontving.

Het Zesde Metaal met hun nummer 'Calais' (Nederlandstalig), Millionaire met 'Sciencing' (pop/rock), TaxiWars met 'Fever' en Soulwax met 'From Deewee' gingen ook met een prijs naar huis.

Fien Troch won met 'Home' de prijs voor beste ficitiefilm en 'Bevergem' werd bekroond als beste Fictiereeks. Het boek van Joost Vandecasteele, 'Jungle', werd door de jury gekozen tot beste Roman en het kinderboek 'Rosie en Moussa voor altijd' van Michaël De Cock, artistiek directeur van de KVS, werd gekroond tot beste Jeugdliteratuur.

Aan elke Sabam Award is een geldprijs van 2.000 euro verbonden. De prijzen vinden afwisselend plaats in de beide Belgische gemeenschappen.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!