Het Vlot van Jan Fabre strandt morgen in Oostende

De Italiaan Michael Fliri wil met het kunstwerk aantonen hoeveel afval er ronddobbert op onze zeeën. Het kunstwerk staat in de Dominicanenkerk van Poverello. © JRO
Redactie KW

Zaterdag opent ‘Het Vlot: Kunst is niet eenzaam’. Deze grootschalige expo brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende.

Bestaand werk en 52 nieuwe creaties worden getoond op meer dan 20 vertrouwde en verrassende locaties. Na De Zee van wijlen Jan Hoet stelde curator Jan Fabre samen met medecurator Joanna De Vos de kunsttentoonstelling Het Vlot samen als tweede editie van deze driejaarlijkse internationale tentoonstelling. Daarbij inspireerde hij zich op het Vlot van de Medusa van Théodore Géricault uit 1818 en zijn eigen beeldend kunstwerk Kunst is (niet) eenzaam (1986). De expo wordt zaterdag geopend met performance op het veld van KV Oostende. Curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos trekken zelf hun voetbalschoenen aan in een match tussen kunstenaars en curatoren. Deze performance is gratis voor iedereen. Het Vlot loopt tot en met 15 april 2018.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier