Herken je deze West-Vlaamse ‘dame’ uit Gent-West?

Deze sympathieke West-Vlaming speelt een transgender die zich onwennig voelt tussen de criminelen, maar stilaan het vertrouwen wint van enkele gevangenen. © Sofie De Backere
Bert Vanden Berghe

Vanavond start het tweede seizoen van de fictiereeks Gent-West op Vier. Daarin duikt binnenkort ook deze opmerkelijke transgender op…

Gent-West is een populaire fictiereeks over een vrouw die na de moordpoging op haar man in de vrouwengevangenis belandt. Daar komt ze terecht tussen twee bendes van gedetineerden die elkaar het leven zuur maken. Van de reeks, die een jaar geleden op Vier te zien was, werd meteen een tweede seizoen besteld, dat woensdagavond van start gaat op Vier.

Daarin zint het hoofdpersonage op wraak voor de gebeurtenissen uit het vorige seizoen en neemt een nieuw leidingsfiguur over. De originele cast met onder meer Ruth Becquart, Michaël Pas en Inge Paulussen keert terug, maar er duiken ook enkele nieuwkomers op.

Eén daarvan kennen we als wietkweker. Sebastien Dewaele, die zowel op het podium als op televisie bewees een heuse kameleon te zijn, kruipt nu in de huid van Axelle Van Haver, een transgender die zich onwennig voelt tussen de criminelen, maar stilaan het vertrouwen wint van enkele gevangenen. Ook leuk: in het tweede seizoen duikt ook Zouzou Ben Chikha op, die net als Sebastien in Bevergem te zien was.

In het tweede seizoen duikt ook Zouzou Ben Chikha op.
In het tweede seizoen duikt ook Zouzou Ben Chikha op.© Sofie De Backere

Voor de fans: Sebastien duikt pas op in de vierde aflevering, volledig als vrouw. Inclusief preuteleute!

Gent-West seizoen 2, vanaf woensdag 30 januari om 21.30 uur op Vier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier