Herdenkingsconcert ‘Ypres, as we remember…’ van Ypriana uitverkocht

Redactie KW

Het grootse herdenkingsconcert van de Ieperse koninklijke harmonie Ypriana met onder anderen Bob De Moor, Luka Bloom, Wannes Cappelle en Willem Vermandere is uitverkocht.

Het concert waarvoor een aantal componisten nieuw werk creëerden – o.a. ook muzikanten van het korps zelf – en waaraan enkele landelijk bekende artiesten deelnemen, vindt plaats in het kader van de herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog en het provincaal cultureel herdenkingsprogramma Gone West.

Het is een groots opgevat concert waarin Ieper niet alleen als frontstad, maar ook als bakermat van de WO I-herdenking en als vredesstad wordt geëvoceerd. Het was rond die thema’s dat een aantal componisten en muzikanten de opdracht kregen om nieuwe werken te schrijven voor de harmonie en de artiesten.

Zo schreef Luka Bloom twee songs rond een Iers oorlogsverhaal en schreef Wannes Cappelle een nieuw lied dat pas bij de ‘Duizend soldaten…’ van Willem Vermandere.

Donderdag is er een schoolvoorstelling en vrijdag en zaterdag zijn twee opvoeringen gepland. Maar helaas voor wie nog geen kaarten heeft: beide concerten zijn intussen uitverkocht, laat de harmonie weten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier