Heel wat frustraties bij Kunst en Vreugde in Hooglede

(foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

Kunst en Vreugd brengt binnenkort vier vertoningen van het stuk ‘Na de regen’, van Sergi Belbel in een regie van Gino Debeyne. “De omkadering tijdens deze komedie zal zowel spectaculair, verrassend als levensecht zijn”, weet de regisseur al te verklappen.

Regisseur Gino Debeyne uit Izegem is niet aan zijn proefstuk toe. In 2014 regisseerde hij al het stuk De broers Geboers. “Een tweetal jaar geleden kreeg ik de vraag om nog eens een stuk te regisseren voor deze vereniging”, aldus Gino Debeyne. “Ik regisseer een beetje overal rond, van Ieper tot Rumbeke. Na de regen is een zeer leuk stuk, maar verre van gemakkelijk. Dit stuk wou ik al een tijdje doen en ik ken nog wat spelers van de vorige vertoning. Sinds december zijn we volop aan het repeteren. Ook de decorbouwers zijn hard aan het werk. Zonder al té veel te verklappen, wil ik wel meegeven dat de omkadering tijdens het stuk zowel spectaculair, verrassend als levensecht zal zijn.”

Het decor zal zowel spectaculair, verrassend als levensecht zijn

Het stuk handelt over een kantoorgebouw met 49 verdiepingen. Acht personages proberen te ontkomen aan de dagelijkse sleur en roken stiekem op het dak. Stilaan wordt dit een uitlaatklep voor de vele frustraties. Op de koop toe heeft het al twee jaar niet meer geregend, wat allerlei spanningen oplevert en enkel kan eindigen in een onweer.

Vertoningen

Na de regen wordt gespeeld op vrijdag 15, zondag 17, woensdag 20 en zaterdag 23 maart telkens om 20 uur, behalve op zondag 17 maart om 18 uur. De voorstellingen vinden plaats in De Gulden Zonne en tickets kosten 10 euro en kunnen besteld worden via Frans Demuynck op 051 25 25 94 of via toneelkunstenvreugd@gmail.com. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier