Harmonie Sint-Cecilia uit Wingene treedt op met Barbara Dex

De koninklijke harmonie Sint-Cecilia Wingene heeft een repetitie met Barbara Dex (vooraan rechts op de foto) achter de rug. © Foto LDW
Redactie KW

Op zaterdag 29 september staat Barbara Dex op het podium van De Verrekijker in Wingene, samen met de koninklijke harmonie Sint-Cecilia. Ze brengt er onder hun begeleiding een mooie variatie aan nummers, van soulnummer tot ballade, van luisterlied tot rock.

De leden van de Wingense harmonie zijn hard aan het repeteren om het programma in te studeren. Onlangs konden ze al eens horen hoe de muziek klinkt met Barbara Dex achter de microfoon. “Toen het idee zich vormde om nog eens met een artiest op te treden, hadden we een lange lijst met mogelijke zangers en zangeressen”, legt bestuurslid Joachim Vandendriessche uit. “Van die lijst maakten we een shortlist met artiesten die ons interesseerden. De lijst hebben we steeds verder ingekort tot we uiteindelijk bij Barbara Dex uitkwamen. Onze keuze viel op haar, omdat ze regelmatig met hafabra optreedt en dus al een mooie naam heeft gemaakt in het circuit. Ze heeft ook veel ervaring met groepen én het repertoire is uitgebreid en biedt veel variatie.”

Verschillende stijlen

“Ik treed inderdaad regelmatig op met harmonieën, fanfares, bigbands…”, vertelt Barbara Dex zelf. “Ik vind dat erg plezant om te doen. De muzikanten zijn geen profs, maar ze spelen muziek omdat ze dat graag doen. Dat voel je aan alles én ook aan het publiek. Die zijn altijd bijzonder enthousiast. Ik hou zelf van afwisseling in het repertoire, omdat ik veel verschillende stijlen graag zing: van ballades tot de muziek van Elvis. Ik vind het altijd een uitdaging om de mensen tijdens een optreden te blijven boeien.”

“De muzikanten zijn geen profs, maar ze spelen muziek omdat ze dat graag doen” – Barbara Dex

Op het programma staat onder andere Soul Medley, 9 to 5, It’s oh so quiet en een medley van Elvis Presley, maar Barbara brengt samen met de harmonie ook twee liedjes van haar vader Marc Dex. “Dat is voor mij bijzonder. Begin dit jaar kwam een plaat uit waarop ik de liedjes van mijn vader zing. Het is pas de tweede keer dat ik enkele van die nummers zal brengen met een harmoniebezetting. Het blijft toch erg speciaal en ook wel wat nostalgisch.”

Praktisch

Barbara Dex treedt op met de koninklijke harmonie Sint-Cecilia op zondag 29 september vanaf 20 uur in De Verrekijker in Wingene. Na de pauze neemt Barbara’s band het over van de harmonie voor nog een tweede optreden.

Kaarten aan 12 euro zijn te bestellen via info@khwingene.be of 0479 06 43 33.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier