Harmonie Leo XIII brengt filmconcert in Izegem

De Koninklijke Harmonie Leo XIII trekt met filmmuziek naar het muziekauditorium. © (Foto Frank)
Redactie KW

De muzikanten van de Koninklijke Harmonie Leo XIII wanen zich tijdens hun repetities telkens in de bioscoop. Vier jaar na hun eerste filmconcert laten ze op 3 maart met ‘Leo XIII at the Movies’ opnieuw een prachtconcert op het grote publiek los.

De muzikanten van Leo XIII zitten allesbehalve stil en dat laten ze binnenkort nog eens aan iedereen horen. “Vier jaar geleden brachten wij voor het eerst een concert met filmmuziek en dat viel in de smaak”, vertelt dirigent Francis Bonte. “Het leek ons nu weer tijd voor een volgend concert in het filmthema, met uiteraard opnieuw prachtige filmmuziek.”

De Koninklijke Harmonie Leo XIII staat er niet alleen voor. Ook de jeugdige muzikanten van Toeti onder leiding van dirigent Lynn Callewaert en het trommelkorps Leotalic met instructeur Hans Dewachtere zullen van zich laten horen tijdens het concert en daar staan ze uiteraard voor te popelen. “Het trommelkorps zal goed vertegenwoordigd zijn op 3 maart, maar liefst 40 slagwerkers maken hun opwachting voor het concert!”

Tv-tunes

De muzikanten brengen op zaterdag 3 maart een volledig nieuw programma. “Zoals de titel van het concert doet vermoeden brengen we filmmuziek van de bovenste plank. Tal van filmcomponisten zullen de revue passeren. Denk maar aan John Williams, Ennio Morricone en James Horner. Zij zijn maar een greep uit wat we tijdens het concert brengen”, weet Francis.

“Naast filmmuziek is er ook heel wat muziek te horen op het kleine scherm. In de tweede helft van de 20ste eeuw maakten heel wat legendarische tv-tunes hun opwachting en ook die willen we ons publiek voorschotelen!”

Muziek brengen is één iets, maar daar horen ook mooie beelden bij. “We zorgen niet alleen voor het muzikale, ook het oog wil wat en daar gaan wij voor zorgen tijdens ons concert.” oppert Francis. “Jurgen Tuttens en zijn vrouw Ann Samoy zijn beiden lid van onze harmonie en zijn momenteel volop aan de slag om de juiste beelden met de juiste muziek samen te brengen. Een huzarenstukje, maar het koppel zal er zeker in slagen om alles tot een goed einde te brengen. Het resultaat is dus binnenkort te bewonderen in het auditorium van Art’Iz.”

“Kaarten voor Leo XIII At the Movies zijn te verkrijgen bij de leden van onze harmonie of bij Wenerdroom en kosten 10 euro. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen gratis komen genieten, mensen met een vrijetijdspas betalen slechts 5 euro”, weet Francis. “Starten doen we om 20 uur, maar wie graag op voorhand iets komt drinken is een uurtje vroeger al welkom, onze bar zal open zijn. Alles vindt plaats in het auditorium van Art’Iz in de Kruisstraat 13. Natuurlijk hopen we op een volle zaal!” (MVW)

Info: www.leo13.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier