Gulden Wiek voor Folk Ruiselede

We herkennen v.l.n.r. Stefaan Bekaert, David Declercq, Monica Vanoudenhoven en Sandra Ballinckx. © Foto WV
Redactie KW

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente heeft Folk Ruiselede de tweejaarlijkse cultuurprijs in de wacht gesleept. “Dit is de kers op de taart”, aldus Stefaan Bekaert.

Er waren vier kandidaturen: seniorenbeweging Okra, fotoclub Focidia, het trommelkorps onder impuls van Karl Goddaert en eindlaureaat Folk Ruiselede. De acht mensen van het dagelijkse bestuur van de culturele adviesraad bogen zich over de nominaties. Stefaan Bekaert, leraar godsdienst aan het VTI van Tielt en voorzitter van de culturele raad, was in geen enkel opzicht betrokken bij de evaluatie en eindbeoordeling.

“Op voordracht van de instanties ging Annelies Van Tomme, gemeentelijke ambtenaar voor cultuur, samen met haar vaste bestuursgroep aan de slag. Ik vermoed dat enkele criteria de definitieve richting gaven zoals de uitstraling naar het publiek, de culturele en innoverende meerwaarde. Dat wij hier precies tien jaar actief zijn met evenveel festivals in oktober en dat we een nieuw muziekgenre op de dorpskaart zetten, zijn volgens mij wel doorslaggevend geweest. De prijs van 400 euro is uiteraard heel welkom, want organiseren kost geld. De blijk van erkentelijkheid is toch de kers op de taart. Het prikkelt onze groep van tien vaste leden om nog intenser en met nog meer drive en enthousiasme verder te gaan.”

Ierse band

In de toekomst gaat Folk Ruiselede nog meer samenwerken met Johan Casier en zijn avonden ukelele. “Het is zijn ambitie om twee kleinschalige ukelele-events per jaar te organiseren. Daar ben ik op alle vlakken bij betrokken. We brainstormen ook over nieuwe projecten. Dit jaar vindt onze elfde editie een weekje later plaats, op 20 oktober omdat zaal Sport en Spel de week daarvoor bezet is wegens de verkiezingen. Nu al is Ierse muziek gecontracteerd met een band uit Ierland. We gaan onverminderd door op ons elan en deze Gulden Wiek is een extra prikkel.”

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier