Grensrock in Menen lost eerste namen

Grensrock lokt elk jaar heel wat muziekliefhebbers naar Menen. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Het gratis festival in Menen heeft zijn eerste namen gelost. Nochtans waren er wat twijfels daar Galloo de sponsoring heeft stopgezet.

Door de stopzetting van de sponsoring die Galloo Grensrock rijkelijk bediende, was het nog niet duidelijk of het gratis festival dit jaar nog een levensbestaan had, maar kijk: Grensrock 2019 is niet alleen een feit, maar de organisatie strooit al onmiddellijk met de eerste namen. En die kunnen tellen.

Twee populaire bands zullen alvast op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni afzakken richting Menen en ze luisteren naar de naam ‘K’s Choice’ en ‘De Mens’. De Mens wordt 27 in 2019. Op een leeftijd waar de gemiddelde rockster het opgeeft, is de band rond Frank Vander linden levendiger en energieker dan ooit.

Alternatieve bands

De band stond al driemaal op het podium van Grensrock, namelijk in 1996, 2005 en 2008. K’s Choice werd door Sarah Bettens en haar broer Gert in 1992 in Antwerpen opgericht. En vandaag wordt de band nog steeds tot de Belgische top gerekend. In 2017 blies K’s Choice al 25 kaarsjes uit en stond in 1995 voor de eerste maal op Grensrock.

De voorbije edities waren eerder aan de alternatieve bands maar dit jaar wil Grensrock blijkbaar terug de populaire toer opgaan. Een band uit eigen streek op het podium lokken, was opnieuw een prioriteit voor de organisatie en de keuze viel dit keer op de Id!ots, de formatie van Luc Dufourmont. Deze ‘local heroes’ zullen hun plek op het podium zeker niet gestolen hebben.

Grensrock voegt ook nog Fire Down Below, Rhea, en Carneia toe aan hun affiche.

(Nicolas Verhaeghe)

Meer info : https://grensrock.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier