Gratis circusfestival in Brugge

06/07/18 om 14:44 - Bijgewerkt om 14:43

Deze ochtend hebben vrijwilligers de koeiendrollen in de weide van het Grootseminarie in Brugge geruimd, zodat Cirque Plus op die plek 'veilig' kan neerstrijken voor een gratis circusfestival van 20 tot en met 22 juli.

Gratis circusfestival in Brugge

De grazende koeien op de weide tussen Potterierei en Peterseliestraat in Brugge maken tijdens het tricolore weekend van de Belgische nationale feestdag plaats voor internationale circusartiesten. Drie dagen lang openen de poorten van het Grootseminarie vanaf 14 uur voor dit gratis circusfestival. Enkel voor de hoofdact - de bekroonde voorstelling 'Forever, happily' van Collectief Malunés - dient betaald (11 euro) te worden. Deze voorstelling won vorig jaar de Vlaamse Cultuurprijs.

Sociaal circus

Cirque Plus is het jaarlijks Brugs presentatieplatform voor circuswerk uit binnen- en buitenland. Humor, Acrobatie, clownerie, emotie en veel sfeer (met zomerterras) vormen de vaste ingrdiënten van dit festival. Twintig circusgezelschappen nemen eraan deel. Organsiator is de vzw Bruge PLus. "Die is ook actief met een werkgroep rond social circus", zegt burgemeester Renaat Landuyt. "Een mooi voorbeeld hiervan is Protocol 12 in samenwerking met Woesh en Ter Dreve, waarin mensen met en zonder beperking samen een circusvoorstelling creëren.

Uitwijkencaravaan

In afwachting van Cirque Plus trekt de Uitwijkenkaravaan van 14 t/m 16 juli naar vijf Brugse wijken en tracteert 's avonds vanaf 19.30 uur de buurtbewoners op een komische en acrobatische circusact. Het Duo Berlingo wijkt uit naar de Zeezwaluwstraat in Lissewege, het speelplein in de Jan Breydellaan in Sint-Andries en de Konijnenpijp in Sint-Michiels, Sitting Duck zoekt het grasplein aan het Wiedauwbos in Sint-kruis en de Guido Gezellewarande op.

Info : www.cirqueplus.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!