Goose-drummer Bert Libeert gaat met Amen Ra-kopstukken in zee voor nieuw zijproject

Al enige tijd heeft Bert Libeert een nevenproject. © Facebook
Redactie KW

De Kortrijkzaan zal dit project voorstellen met een eenmalig optreden in de Safari Studios van de band.

Al enige tijd heeft Bert Libeert een nevenproject dat hij de naam B (1 Man versus 4 Machines) meegaf. Met B ging hij nu een samenwerkingsverband aan met Colin H. van Eeckhout (alias CHVE) en Mathieu Vandekerckhove (aka Syndrome) aan. Als zanger en leadgitarist maken zij deel uit van de internationaal gewaardeerde (post)doommetalband Amen Ra, die in 1999 gevormd werd in Kortrijk.

Safari Records, het label van Goose, en het in 2008 op de rails gezette platenmerk Consouling Sounds (dat gespecialiseerd is in (post)doom- en ambientmuziek) hebben samen het album (cd en elpee) ‘Reworks’ klaar, de muzikale vrucht van de collaboratie tussen voornoemd triumviraat.

Goose-drummer Bert Libeert gaat met Amen Ra-kopstukken in zee voor nieuw zijproject
© Facebook

“We kennen elkaar al van op de schoolbanken en zijn opgegroeid in dezelfde regio, maar het was de muziek die ons finaal bij elkaar bracht”, motiveert Libeert. “Toen ik met B van start ging, raakte ik gecharmeerd door de track ‘Rasa’ van CHVE en het nummer ‘Forever and a Day’ van Syndrome. Bij het horen van deze bedwelmende klanken was ik meteen getriggerd om er iets mee aan te vangen. Ondanks onze verschillende muzikale achtergrond hebben we heel wat raakvlakken op het gebied van energie, emoties en karakter. Daarom sporen de meditatieve vibes van CHVE en Syndrome perfect met de donkere baslijnen en laag gepitchte beats van mijn eigen project.”

(svv)

Op zaterdag 3 november wordt ‘Reworks’ live voorgesteld tijdens een eenmalig optreden in de Safari Studios. Het aantal tickets is beperkt. De kaartverkoop gaat vrijdag 19 oktober om 17 uur van start. Surf naar www.wildewesten.be als je erbij wil zijn.