Goose blijft met ‘Synrise’ steken op derde plaats in ‘The Greatest Switch’

© (Foto SVV)
Redactie KW

De Kortrijkzanen moeten enkel ‘The first Rebirth’ van Jones & Stephenson en ‘Universal Nation’ van Push voor laten gaan.

Met ‘The Greatest Switch’ laat Studio Brussel zijn luisteraars elk jaar opnieuw de beste dance-classics aller tijden kiezen. De radiozender lijst die klassiekers op die gedurende een 24 uur durende marathonuitzending uitgezonden worden. Die marathon liep zowel gisteren als vandaag.

‘Synrise’ is de titel van de tweede, gelijknamige cd van Goose, die in oktober 2010 verscheen. In maart 2011 kwam de titelsong op single uit en verwierf de goudstatus. De gebroeders David en Stephen Dewaele maakten een remix van het nummer, terwijl jazzpianist Jef Neve er een klassieke pianoversie van zou maken.

In het jaaroverzicht van 2011 eindigde ‘Synrise’ op de eerste plaats van StuBru. Voor de talrijke Goose-fans duidelijk een ‘band’s favourite’ dus.

Ook ‘Bring it on’ van Goose haalde ‘The Greatest Switch’. De titelsong van de eerste langspeler van de Kortrijkzanen zakte evenwel van 51 naar 105, terwijl ‘Words’ (ook al van ‘Synrise’) in de ranglijst ook al daalde, van 83 naar 149. ‘British Mode’ (van de eersteling van het viertal) maakte dan weer een opwaartse beweging, van 244 naar 183.

‘The Greatest Switch’ bevestigt in elk geval de status van Goose, die onlangs hun ‘Goose NONSTOP’-format lanceerden, als één van ‘s lands meest gewaardeerde dance(rock)-acts.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier