GidsenPlus Leiestreek klaar voor nieuw werkjaar

GidsenPlus Leiestreek trapte het nieuwe werkjaar af in stijl: met een druk programma én een nieuwe website. © TV
Redactie KW

De nieuwe reeks boottochten langs de verlaagde Leieboorden in Kortrijk worden het hoogtepunt van 2018 voor GidsenPlus Leiestreek. De vereniging van erfgoed- en natuurgidsen uit Kortrijk en de ruime regio stelden hun programma voor het komende jaar voor op hun nieuwjaarsreceptie. Meteen ook de ideale gelegenheid om hun nieuwe website te lanceren.

De GidsenPlus Leiestreek staan aan de start van hun vijfde werkjaar. Ze doen dit met een vernieuwd programma en een nieuwe website. “We werken mee aan de opening van de verlaagde Leieboorden en organiseren dan speciale boottochtjes. Ook tijdens de Sinksenfeesten worden die tochtjes herhaald”, legt bestuurslid Bart Hanson uit. “De zondagse aperitieftochten op de E-Leie krijgen een nieuwe formule en de reeks donderdagavondwandelingen krijgen nieuwe thema’s. Bijvoorbeeld Water in de stadswandeling, tochten met de Kalleboot. Verder zijn er ook nog bezoeken aan het Belfort, een Manten en Kalletocht en de 7 bruggen van Kortrijk.”

Frisse website

Het begin van het nieuwe jaar vormde ook het perfect moment om de website onder handen te nemen. “Die wordt gebruiksvriendelijker, moderner, doelgerichter en frisser. De focus ligt nu nog meer op de klant”, vertelt Philippe Fieux. “Het aanbod in verschillende categorieën en specialiteiten wordt groter. Je zal een pakket op maat kunnen samenstellen en ook je eigen gespecialiseerde gids direct kunnen contacteren. Vanaf de hoofdpagina kan je onmiddellijk doorklikken.”

Verder komt er ook een knop met ‘feedback’ op. “Daarmee willen we weten wat de bezoeker of wandelaar goed vindt of niet. We kunnen dan veel sneller bijsturen waar nodig.” Op de hoofdpagina worden ook onder meer de agenda, contact en nieuws duidelijker aangeduid en staat er een top 5 van de meest bezochte items.

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier