Geike Arnaert eindigt met ”Zoutelande’ op één in Vlaamse Ultratop 50

Redactie KW

Nooit eerder scoorde de ex-frontvrouw van Hooverphonic zo’n meghit. Met dank aan de Nederlandse band BLØF.

Het stond in de sterren geschreven. Geike Arnaert en de Nederlanders van BLØF scoorden met hun versie van ‘Zoutelande’ de grootste Vlaamse hit van 2018.

21 weken op nummer 1

Met 37 weken stond de single het langst genoteerd in de lijst. In de Vlaamse Ultratop top 50 stond ‘Zoutelande’ bovendien 21 weken op nummer één. Hiermee nemen BLØF en Arnaert het record over van Tourist LeMC en Spiritually Wally met ‘Horizon’ uit 2016.

In de reguliere singleslijst, de Ultratop 50 dus, strandt ‘Zoutelande’ op de tweede plaats. In 2018 moeten ze enkel ‘One Kiss’ van Calvin Harris & Dua Lipa voor laten gaan.

“Verschillende zangeressen geprobeerd”

Zoals bekend zong Paskal Jakobsen, zanger-gitarist van Blof, ‘Zoutelande’ aanvankelijk in zijn eentje voor de cd ‘Aan’ van dit Nederlandse viertal. Het nummer is een Nederlandse vertaling van ‘Frankfurt Oder’ van de 38-jarige Duitse zanger-gitarist Axel Bosse.

“Toen ‘Aan’ uitkwam, hadden we al het plan om ‘Zoutelande’ als duet op single uit te brengen”, legde Jakobsen eind oktober vorig jaar uit in het bekende Nederlandse tv-programma ‘De Wereld Draait Door’. “We hebben verschillende hele goede zangeressen uitgeprobeerd, maar op de één of andere manier blendde dit niet, tot we Geike Arnaert tegenkwamen.”

Ook een MIA voor Geike?

Geike Arnaert werd geboren in Poperinge en groeide op in Westouter. De voormalige zangeres van Hooverphonic zingt doorgaans niet in het Nederlands.

“Aanvankelijk was dit een reden om het niet te doen, maar toen ik het nummer hoorde, was ik meteen verkocht en heb ik het maar aangedurfd”, voegt Geike Arnaert toe. In haar carrière scoorde ze nooit eerder zo’n succes. Komt daar straks ook een MIA bij?

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier