Geen West-Vlaamse Miss België 2019

Nathalie Desplancke (Middelkerke) is Miss Sympathy. © Organisatie Miss België.
Redactie KW

De Antwerpse Elena Castro Suarez heeft Miss België 2019 gewonnen. De Harelbeekse Michelle Vermeersch werd als derde eredame ‘beste’ West-Vlaamse.

Niet minder dan zes van de deelneemsters hebben West-Vlaamse roots: Manon Vandemaele uit Desselgem, Meryam Chekrad uit Menen, Nathalie Desplancke uit Middelkerke, Josephine-Charlotte uit Kuurne, Michelle Vermeersch uit Harelbeke en Emily van Eeckhoutte uit Ardooie.

Zal één van hen erin slagen door te stoten naar de finale en huiswaarts te keren met de titel van Miss België? KW.be volgt het voor u vanop de eerste lijn en zal real-time de tussenstanden van de verkiezing publiceren.

West-Vlaams zelfvertrouwen

20.20 uur: het startsein is gegeven. De kandidates komen een voor een de trap af en worden aan het aanwezige publiek en de jury voorgesteld. De West-Vlaamse kandidates blaken van het zelfvertrouwen en de sterren van de kroon fonkelen reeds in de ogen. Vooral de intrede van Emily van Eeckhoutte viel op, vanwege een schare gemotiveerde fans in de zaal, die hun stem lieten horen.

Nathalie Desplancke is Miss Sympathy

21:00 uur: de verkiezingen lanceren zich nu in de echte competitie. De kijkers worden getrakteerd op een dansshow, onder leiding van Miss België 2018 Angeline Flor Pua. Voor de eliminaties van de eerste ronde bekend worden gemaakt, reikt Miss België 2013 (Noémie Happart) de Sympathieprijs uit. Een prijs waarvoor door de misses onderling werd gestemd. West-Vlaanderen valt meteen in de prijzen want Nathalie Desplancke (Middelkerke) trekt sowieso al huiswaarts met de titel van meest sympathieke kandidate en een knalroze scooter. Ook Josephine-Charlotte valt in de prijzen, ze werd verkozen tot Miss Model en gaat dus ongehinderd door naar de volgende ronde.

Ook Manon Vandemaele, Nathalie Desplancke, Emily Eeckhoutte en Michelle Vermeersch gaan door naar de volgende ronde. Het Miss België avontuur eindigt hier helaas voor Meryam Chekrad. De strijd is hard en genadeloos in de aanloop naar het kroontje.

Voor De Meense Meryam Chekrad zit het avontuur er helaas op.
Voor De Meense Meryam Chekrad zit het avontuur er helaas op.© Organisatie Miss België.

21.20 uur: Meryam blijft, ondanks het bittere resultaat, stralen van de positiviteit. Voor haar zit de finale er reeds op, maar West-Vlaanderen blijft sterk vertegenwoordigd met nog 5 kandidates. Ze zullen zich, samen met de 15 andere deelneemsters, wagen aan het onderdeel waar menig mensen op zat te wachten: het badpakkendefilé.

De 12 kandidates die doorgaan naar de volgende ronde, worden gekozen op basis van de keuze van een voorbereidingsjury en de ontvangen SMS’jes. Helaas eindigt de verkiezing hier voor Manon Vandemaele uit Desselgem en Nathalie Desplancke uit Middelkerke. Dat brengt het aantal West-Vlaamse kandidates, die naar de derde ronde gaan, op drie.

23:05 uur: geen West-Vlaamse overwinning in Miss België 2019. De Antwerpse Elena Castro Suarez wint het felbegeerde kroontje. Michelle Vermeersch uit Harelbeke werd derde eredame.

Ook voor Manon Vandemaele uit Desselgem zit het avontuur er op.
Ook voor Manon Vandemaele uit Desselgem zit het avontuur er op.© Organisatie Miss België

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier