Fusie van twee Wervikse harmonieën

Redactie KW

Na maanden van intens overleg tussen de bestuursploegen komt het tot een fusie van de harmonie Onder Ons en De Grote Harmonie.

Het wordt een stadsharmonie en zaterdag werd dat gevierd met onder meer een optocht en ontvangst in het stadhuis. De Grote Harmonie is een slapende vzw want er is al enkele jaren geen activiteit meer. Alle muzikanten en ex-muzikanten kregen een uitnodiging. Er werd een optocht voorzien. Met onderweg enkele marsen. “Wie meespeelt in de optocht, trekt ofwel zijn kostuum van De Grote Harmonie of van harmonie Onder Ons aan”, aldus voorzitter Peter Renier vooraf. “We stappen met beide kostuums door elkaar en nemen onze twee vlaggen mee. Dit is toch wel een historische gebeurtenis voor de amateurmuziek in onze stad en we zijn trots op de geboorte van de Stadsharmonie Wervik.”

Muzikant Lieven Gheysen van Panach’ zorgde ondertussen voor een nieuw logo en er komt ook een nieuwe vlag. Voorzitter Joke Delva en de vier resterende bestuursleden van De Grote Harmonie komen in het bestuur van de Stadsharmonie Wervik. Er komt op vraag van de leden ook een nieuwe voorzitter. Er zijn momenteel contacten met een externe kandidaat die zaterdag niet aanwezig kon zijn. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier