Fotohommage aan voormalig Andy Warhol-eerbetoon in De Fot’oeil

Redactie KW

In De Fot’oeil, het charmante museum van de fotografie in Sint-Jacobskapelle gaat dit weekend een fototentoonstelling rond een Andy Warholhommage open.

Twintig jaar geleden hield de Brugse vzw Toestand in het nog steeds op een herbestemming wachtende pand Domein d’Hanins de Moerkerke, gelegen in de Witteleertouwerstraat in Brugge, een 24 uur durende hommage aan de Amerikaanse popartkunstenaar Andy Warhol. Als mentor van de Velvet Underground was hij een invloedrijke figuur in de ontwikkeling van de rockmuziek. “Het werd een immens succes“, herinnert Anne Mie Minten zich. “We kregen net geen duizend bezoekers over de vloer. Artiesten, kunstenaars, performers, muzikanten en sujetten van allerlei pluimage hokten er, nuchter of beneveld, gezellig bij elkaar.”

Hommage aan hommage

Twee decennia later besloten de initiatiefnemers van toen om deze verjaardag te vieren. Ze doen dit met een fototentoonstelling met bijbehorende artefacten ter ere van het toenmalige eerbetoon aan Andy Warhol. “Een hommage aan een hommage als het ware”, klinkt het bij Wim Van de Cappelle. De expositie opent op zondag 16 juli om 11 uur in De Fot’oeil in Sint-Jacobskapelle, nabij Diksmuide. “We openen met een openingsperformance door Joris De Voogt en Urbain Alpain. Aansluitend volgt een optreden van Peter de Blieck”, geeft Joseph Meyns mee. De fototentoonstelling zelf loopt tot eind september en valt elke zaterdag doorlopend te bezichtigen vanaf 14 uur en elke zondag vanaf 11 uur. Op feestdagen is dit van 14 tot 20 uur.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier