Flower power is terug op ’50 jaar Woodstock’

Op de foto v.l.n.r.: · Patrick Bogaert (Gezinsbond/GOSA Ichtegem), Liesbeth Allemeersch (Gezinsbond/GOSA Bekegem), Lieve Debruyne (Gezinsbond/GOSA Eernegem), Ingrid Martens (Gezinsbond/GOSA Eernegem) © gf
Redactie KW

Op zaterdag 27 april organiseert de dienst cultuur van de gemeente in samenwerking met GOSA (Grootouder – en seniorenactie van de gezinsbond Bekegem-Eernegem-Ichtegem) het kleurrijke festival ’50 jaar Woodstock’.

Elk jaar organiseert GOSA een gelijkaardig evenement, dit jaar al voor de derde keer. De eerste editie ging door in de Klokkenput in Eernegem. Het thema was ‘De tijd van toen’. Vorig jaar kwamen de Bonanza’s hun ding doen in de Cultureel Centrum de Ster.

“Zo willen we elk jaar in een van onze deelgemeentes iets organiseren en zo is deze keer Bekegem aan de beurt. Met ’50 jaar Woodstock’ gaan we toch een beetje de andere toer op”, vertelt Patrick Bogaert, die parttime bij Bpost werkt en een van de initiatiefnemers is. Hij is ook al meer dan 25 jaar lid van de Gezinsbond. “De vorige jaren mikten we vooral op een zittend publiek. Als het weer nu een beetje mee zit, zal een gedeelte buiten kunnen doorgaan. We zijn een vast publiek aan het opbouwen en bij de twee vorige edities hadden we veel belangstelling”, zegt Patrick Bogaert trots.

Van Dylan tot Hendrix

Na het optreden van de Bonanza’s van vorig jaar kregen we dan ook het idee om in Bekegem 50 jaar Woodstock te herdenken. 50 jaar geleden ging het legendarische festival door in het onbekende dorpje Bethel in de Verenigde Staten. Je kan het zelfs een beetje vergelijken met het kleine maar gezellige Bekegem. We konden ons dus geen beter thema inbeelden. We maken er een mini-festival van en hebben Jacques Mees, de Nederlandse Bob Dylan, kunnen strikken. Hij lijkt niet alleen op hem, hij klinkt net als het origineel. Nadien zal sixties coverband Louie Louie optreden. Zij brengen muziek van Jimi Hendrix, CCR, Jefferson Airplane, The Band, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin en ga zo maar door. Wie de flower power van toen niet kon meemaken, zit dus goed bij ons. Alles zal aanwezig zijn net als toen, behalve drugs!” lacht Patrick.

Je kan tickets kopen bij de Gezinsbond: GOSA Ichtegem (Patrick Bogaert – 0478 22 12 10), GOSA Eernegem (Lieve Debruyne – 051 58 34 90) of GOSA Bekegem (Liesbeth Allemeersch – 050 81 26 58). Tickets kosten 12 euro in voorverkoop, 14 euro aan de deur.

Meer info bij dienst cultuur op 059 34 11 46 en www.ichtegem.be

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier