Festival Dranouter organiseert extra festivaldag in kader van Eerste Wereldoorlog

24/05/18 om 16:06 - Bijgewerkt op 31/07/18 om 15:53

Festival Dranouter begint dit jaar een dag vroeger, namelijk op 2 augustus. Er komt een extra festivaldag in het kader van GoneWest, het cultureel herdenkingsprogramma van de provincie West-Vlaanderen rond de Eerste Wereldoorlog. De extra dag krijgt de naam 'Grondtonen Dranouter' mee.

Festival Dranouter organiseert extra festivaldag in kader van Eerste Wereldoorlog

Festival Dranouter begint dit jaar een dag vroeger. © a-KW

GoneWest en de provincie West-Vlaanderen hebben Festival Dranouter gevraagd om mee te stappen in het verhaal en een dag extra in te plannen. Een vraag waar de organisatie graag aan voldoet. Festival Dranouter strikte onder meer topmuzikanten van Le Vent Du Nord, De Temps Antan, Wör en Trio Dhoore voor een muzikaal totaalspektakel dat het verhaal van de Eerste Wereldoorlog op een muzikale manier zal brengen.

"Grondtonen Dranouter vertelt het verhaal van 100 jaar terug én maakt ook de omslag naar vandaag in woord, muziek, video en hedendaagse dans", aldus de organisatie. Het festivalterrein is omgeven door littekens die de gruwel van de oorlog hebben achtergelaten.

Gratis toegang

Wie een weekendticket heeft voor het festival, komt er sowieso gratis in. Ook alle anderen kunnen er gratis bij zijn. Om de capaciteit te beheersen, vraagt de organisatie wel om online een gratis ticket te reserveren via de website van Festival Dranouter.

Ook de traditionele startavond blijft behouden met verrassende straattheateracts op het festivalterrein en dj's.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!