Familievoorstelling over pro’s en contra’s van gamen in De Schaduw in Ardooie

Marlies Dorme, Lies Deproost, Janne Jacobs, Thomas Demeulenaere en vooraan zittend Benedikte Crombez. © (foto Joke Couvreur)
Redactie KW

Cultuurkapel De Schaduw pakt geregeld uit met een uitzonderlijke productie. Nu ook weer met de opvoering van een familievoorstelling Miesjel Unplugged.

Het is een project is samenwerking met de echtgenote van Johan Heldenbergh. De inspiratie om tot dit werk te komen haalden ze in een Gents museum. Daar werd de inspiratie opgedaan om met enige zin voor creatieve improvisatie een scenario uit te schrijven rond het thema ‘gamen’. In het stuk wordt over het fenomeen geen waardeoordeel uitgesproken, maar het wordt benaderd als een vorm van vrijetijdsbesteding of een middel om de verveling tegen te gaan bij veel jongeren. Jongeren vanaf acht jaar zullen zich zeker herkennen in deze familievoorstelling.

Miesjel Unplugged toont drie kinderen voor wie gamen de belangrijkste vrijetijdsbesteding is. Ze vinden elkaar in dit aparte wereldje. Via dit onderwerp worden randthema’s benaderd zoals de verslaving, de eenzaamheid en de vlucht naar het vinden van elkaar via het computerspel.

Op het podium staan Benedikte Crombez, Janne Jacobs en Thomas Demeulenaere. Er is live muziek van Lies Deproost en Lies Dorme. Het werk gaat in première op 2 maart met een namiddagvoorstelling om 15 uur en een avondvoorstelling om 20 uur. Op 3, 6, 9 en 10 maart zijn er telkens voorstellingen in de namiddag om 15 uur met pannenkoekenbak op woensdagnamiddag.

Kaarten in voorverkoop kosten 8 euro, aan de deur betaal je 2 euro extra. (JM)

Meer informatie en tickets: www.deschaduw.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier