Expositieruimte Directeurswoning in Roeselare verhuist naar Ter Posterie

In de oude post worden binnenkort exposities georganiseerd. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Ter Posterie, de Tramstatie en de Paterskerk moeten de nieuwe culturele hotspots in de stad worden. Daarbij is er voor Ter Posterie al een eerste invulling gevonden. De exposities die nu in de Directeurswoning plaats vinden, zouden er onderdak vinden.

De Nationale Bank en de aanpalende Directeurswoning in de Hendrik Consciencestraat werden in 2007 aangekocht door de stad Roeselare. In 2012 werd de Directeurswoning een kunstcentrum met tentoonstellingen, workshops en debatten over kunst. In de Directeurswoning worden vooral exposities geprogrammeerd van professionele kunstenaars, die al nationaal en internationaal erkenning genieten. Sinds 2014 konden verenigingen ook zelf de Directeurswoning huren om er tentoonstellingen of culturele manifestaties te organiseren.

Deuren sluiten

Het is cc De Spil die zich mee bekommert over de expositieruimte van de Directeursruimte. Zo is er vanaf 25 mei in samenwerking met de Stad Roeselare, de Spil, Muze’um L & Tse-Tse Art Gallery een expo over Afrikaanse kunst in het kader van de stedenband Roeselare-Dogbo.

Eind 2018 sluit de Directeursruimte echter de deuren als tentoonstellingsruimte en waar eerst werd aangenomen dat de expositieruimte een plaats zou krijgen in de vroegere pastorie van de ontwijde Sint-Amandskerk dan zouden nu andere plannen op tafel liggen.

De oude postgebouwen in de Ooststraat, Ter Posterie, zou de leemte invullen na het verdwijnen van de exporuimte in de Directeurswoning.

Een deel van de toeristische dienst van de stad vindt momenteel nog een onderkomen in Ter Posterie maar eens het vernieuwde wielermuseum Koers! op het Polenplein op het einde van de zomer de deuren opent, zullen de toeristische diensten wellicht snel verhuizen naar het Polenplein. Dan kan begonnen worden met de opbouw van de nieuwe exporuimte in het hart van het stadscentrum. En zouden er met Galerie Blomme en Ter Posterie twee kunstcentra op 100 m van elkaar in dezelfde straat komen.

Schepen van Cultuur Dirk Lievens kon nog geen commentaar geven op de verdere plannen en een mogelijk tijdskader. (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier