Expo van Antony weerspiegelt de wereld van de Oostendse visserij

Redactie KW

Nog tot en met 19 augustus 2018 loopt in de Nieuwe Gaanderijen op de zeedijk in Oostende de tentoonstelling ‘Maurice Antony en de visserij’.

Daarvoor selecteerde de dienst Cultuur van stad Oostende de mooiste foto’s uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. De dienst Cultuur pakte al eerder uit met prachtige expo’s van Oostendes bekendste fotograaf Maurice Antony over het strandleven en wintertaferelen. Door de vele positieve reacties besliste de stadsdienst om een nieuwe fototentoonstelling met de mooiste Antony foto’s over de Oostendse visserij te openen.

Onze kuststad bood de fotograaf tal van interessante fotografische invalshoeken: het leven op de kaai, het bevroren vissersdok, netten breiende vissers, de activiteit in de vismijn, het leven aan boord… .De diversiteit aan close-up en en overzichtsfoto’s geeft de veelzijdigheid van de fotograaf weer als meester van het licht.

‘Maurice Antony en de visserij’ is nog tot en met 19 augustus vrij te bezoeken in de Nieuwe Gaanderijen, zeedijk, 8400 Oostende. Meer info: http://www.oostende.be/cultuur en www.uitinoostende.be.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier