Expo op de Corneliusfeesten in Aalbeke

V.l.n.r. zien we Kris Nuyts, Benjamin Everaert, Yolande Mattelin, Mieke Nottebaere, Stiene Lefebvre, Bernard Vandamme, Paul Vandekerckhove, Ronny Vanhee, Rita Beyens en Jolien Hanssens in de kiosk op Aalbekeplaats, waar enkele van hun werken in tentoongesteld worden. © EDB
Redactie KW

Samen met de boekenbeurs ‘Vers geperst’ van het Davidsfonds stellen de kunstenaars van VALK hun werken onder het thema ‘De Verborgen Werelden’ tijdens de Corneliusfeesten tentoon.

De tentoonstelling van VALK (Vereniging Aalbeekse Liefhebbers Kunstenaars) vindt plaats in de foyer, de kleine en benedenzaal van oc Aalbeke, tijdens het weekend van 21 tot 23 september. “We kozen dit keer voor het thema ‘De Verborgen Werelden’. Dat wordt door de verschillende kunstenaars anders geïnterpreteerd. Dat kunnen dingen zijn die bestaan maar die we niet direct zien, denk maar aan de man met de bolhoed van René Margritte, waar het gezicht bedekt is, maar het kan ook heel abstract zijn”, aldus Stiene Lefebvre. “Het kunnen ook kunstwerken zijn die niet af zijn, of waar je je verbeelding moet gebruiken. Je kan in je kunstwerk ook de focus van ‘de wereld’ gebruiken, en daarrond werken.”

Eigen talenten

Elk werkt bij VALK volgens zijn of haar eigen talenten en ideeën. Sommigen werken met verf en anderen met keramiek. Er zijn er ook die monumentale kunst doen. “We komen elke dinsdagavond samen tussen 17.30 uur en 20.30 à 21 uur. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Wie interesse heeft mag gerust eens afkomen en proberen. Vanaf januari betaal je dan 20 euro lidgeld per jaar.”

De vernissage van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 21 september om 20 uur in oc Aalbeke. De boeken van ‘Vers Geperst’ worden uitgestald vanaf zaterdag. Om de twee jaar is er in de tentoonstelling van VALK een thema verwerkt. “Er zijn ook enkele vrije werken.” De toegang is gratis.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier