Expo Academie in Menen

Vrijdagavond 21 juni was de opening en iedereen was meer dan welkom ontvangen met een drankje. © (Foto NV)
Redactie KW

De Stedelijke Academie voor Muziek in de Bruggestraat in Menen zet dit weekend drie dagen hun poort open om met veel trots de vele kunstwerken tentoon te stellen van alle volwassen leerlingen van het vierde jaar.

“Het is intussen een traditie geworden om deze laatstejaars leerlingen en specialisatie leerlingen te laten exposeren met hun vele werken van het seizoen”, zegt directeur Beeldende en Audiovisuele Kunst Heidi Nolf.

De ateliers die hun deuren openzetten dit driedaagse weekend zijn onder andere het projectatelier, de tweede schilderkunst, de tekenkunst, de grafiekkunst, de fotokunst, het derde beeldhouwen en de ruimtelijke kunstkeramiek. “Om ons beter te leren kennen kan iedereen eens de sfeer opsnuiven van de academie waar leerlingen begeleid worden door professionele opgeleide leerkrachten/kunstenaars. Het is tevens ook een infomoment voor de bezoekers om zich eventueel, na de beet van het kunstvirus, zich in te laten schrijven voor het komende seizoen”, aldus Heidi.

Dit weekend zullen een 100 tal leerlingen de kans krijgen om er hun werken aan het publiek voor te stellen. “Daarbij zullen alle disciplines vertegenwoordigd worden, namelijk de tekenkunst, de beeldhouwkunst, de schilderkunst, de fotografiekunst, enz… Iedere zaal of ruimte waar deze disciplines gegeven worden zal er vrij toegankelijk zijn voor de nieuwsgierigen”, aldus Heidi.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier