Expo 3D World Magic & Fun voor de tweede keer in Kursaal Oostende

Patrick Mortier (midden) met Gwendoline Nys en Jonas Schoonbaert van Kursaal Oostende. © JRO
Redactie KW

Deze zomer komt de Expo 3D World Magic & Fun voor de tweede keer naar Kursaal Oostende. Je kan er poseren voor enkele grote wereldattracties en veel andere thema’s. Tijdens speciale weekendthema’s zijn er bovendien bekende figuren aanwezig.

Tijdens de expo gaat het vooral om de beleving. De bezoekers leggen zelf een album aan vol aandenkens. De expo loopt van 7 juli tot 2 september. “Het is vooral een doe-expo”, vertelt organisator Patrick Mortier. “Het staat wel vast dat zowel jong als oud veel plezier gaan beleven. Onze expo neemt je mee naar de grote wereldattracties. Zo kunnen bezoekers poseren bij de scheve toren van Pisa, de Grand Canyon, De Big Ben of de Taj Mahal. Daarnaast wordt ook ruim aandacht besteed aan de zee en zijn er enkele mysterieuze thema’s die de bezoeker de wenkbrauwen zal doen fronsen”, klinkt het.

Bodyscan van 360 graden

In vergelijking met de vorige editie is er een verdubbeling van 3D-animatie. “Daarbij zullen bezoekers een videoboodschap kunnen sturen naar vrienden en familie vanop verschillende plaatsen in de wereld. Er zal ook een mix van leuke 3D-films zijn om te bekijken en je kan bij ons een bodyscan van 360 graden doen. Ter gelegenheid van de nieuwe bioscoopfilm maakten Belgische decorbouwers die regelmatig voor Lucas Films (Star Wars) werken een poort van Jurassic World. Daarnaast wordt ook een 3D-animatie met bewegende skeletten voorzien”, klinkt het.

Verschillende themaweekends

“We krijgen van het Kursaal extra ruimte dit jaar om alles goed uit te werken. Tijdens de weekends en tijdens bepaalde dagen werden verschillende thema’s uitgewerkt. Zo zijn er weekends gebaseerd op horror en monsters, sciencefiction, Japan, superhelden, jeugdhelden en strips en dino’s. Er zullen ook heel wat bekende Vlamingen opduiken, zoals acteurs van FC De Kampioenen, Baba Yega en acteurs uit de Buurtpolitie”, aldus nog Patrick Mortier.

(JRO)

Tickets voor de expo kosten 12,50 euro voor volwassenen. Kinderen onder 13 jaar betalen 9 euro. 65-plussers betalen dan weer 10,50 euro. Studenten betalen op vertoon van hun studentenkaart eveneens 10,50 euro. Als inwoner van Oostende krijg je 5 euro korting. Tickets zijn te bestellen op 0900 40 850. Info op www.3dworldbelgium.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier