Evi Steyaert wint Brugse beeldende kunstwedstrijd Input/Output 2017

SVV
Redactie KW

Met Input/Output organiseert het Cultuurcentrum Brugge om de twee jaar een internationale wedstrijd voor jonge beeldende kunstenaars van 17 tot 34 jaar

Met Input/Output organiseert het Cultuurcentrum Brugge om de twee jaar een internationale wedstrijd voor jonge beeldende kunstenaars van 17 tot 34 jaar. Voor deze editie dienden er 19 deelnemers een dossier in. “We hebben 13 mensen uitgenodigd voor de tweede ronde, waarvoor ze de geselecteerde werken moesten binnenbrengen”, zegt curator Roxane Baeyens, algemeen directeur bij Emergent in Veurne.

Twee prijzen

De vierkoppige jury koos 14 werken van 10 kunstenaars. Die kun je nog tot en met zondag 19 november in De Bond (Buiten Smedenvest 1) in Brugge gaan bekijken.

De jury kende ook twee prijzen toe. Ritsart Gobyn (32) uit Gent kreeg een eervolle vermelding, goed voor 1.000 euro, voor twee titelloze werken. Laureate werd Evi Steyaert (24) voor een mixed media-werk waarvoor ze onder meer aluminiumpapier, tape, stift, acryl, plastic, kalkpapier en watten gebruikte. Schepen van Cultuurcentrum Mieke Hoste (sp.a) overhandigde de uit Aalter afkomstige Brugse een geldbedrag van 4.000 euro.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier