Eric Verhenne en dochters Tine en Nele uit Wingene ademen Radio Oost West

Nele, Eric en Tine Verhenne zetten zich sinds het begin van Radio Molenland en later Radio Oost West met heel veel passie in voor de lokale radio. © KDV
Redactie KW

De trouwe luisteraars van Radio Oost West kijken ongetwijfeld uit naar het jaarlijkse Molenlandfeest, dat op zaterdag 6 april plaatsvindt. Met Dennie Christie op de affiche wordt het jaarlijkse feest opnieuw een voltreffer voor de liefhebbers. Zonder het pionierswerk en de jarenlange inzet van Eric Verhenne zou van dit alles echter geen sprake zijn. Ook dochters Tine (37) en Nele (40) zetten zich al vele jaren in voor de bekende lokale radio. Tijd voor een babbel met de familie Verhenne.

Met een levenslange passie en interesse voor radiomaken was het Eric Verhenne die in 2004 het toenmalige frequentieplan aangreep om in eigen streek met een lokale radio te starten. “Na heel wat onderhandelen en dossiers opmaken, kregen we uiteindelijk de frequentie 106.5 toegekend voor de regio Tielt en daar gingen we in 2004 mee aan de slag”, steekt Eric terugblikkend op het verleden van wal.

Met het toenmalige Radio Molenland was Eric echter niet aan zijn proefstuk toe. “Jarenlang heb ik als freelancer gewerkt voor Radio 2 tot mijn toenmalige werkgever het er moeilijk mee had dat ik radio maakte”, zegt Eric, die als commissaris van de federale gerechtelijke politie werkte. “Ik kon het radiomaken echter niet laten en ben stiekem met de schuilnaam ‘Rik Vandevelde’ aan de slag gegaan bij Radio Alpine.”

Radio Karaat

Ondertussen geniet Eric al een tijdje van zijn pensioen, ideaal om zich met volle overgave in te zetten voor zijn passie. Radio Molenland werd begin vorig jaar omgedoopt tot Radio Oost West naar aanleiding van het nieuwe frequentieplan, waardoor de radio ondertussen de ruime regio Tielt-Waregem omvat.

Er zijn zeker nog extra medewerkers nodig. Enerzijds om echt radio te maken, anderzijds als hulp achter de schermen

Eric staat er gelukkig niet alleen voor. Met heel wat medewerkers houdt Eric als voorzitter de radio draaiende. Niet moeilijk dat ook dochters Tine (37) en Nele (40) de radiomicrobe te pakken kregen. “Al van toen ik 15 jaar was, ben ik radio beginnen maken”, getuigt Tine enthousiast. “We hebben enkele jaren samen voor Radio Karaat gewerkt met onze eigen programma’s”, legt zus Nele verder uit. Toen papa Eric in 2004 zijn ambitie uitte om een eigen radio uit de grond te stampen, volgden de dochters uiteraard graag mee. “Het radiomaken zit in ons bloed”, klinkt het.

Geen vast programma meer

Nele woont met haar gezin in Wingene en is de trotse mama van twee dochtertjes: Lona en Line. “Ik werk nog steeds achter de schermen van Radio Oost West, maar liet enkele jaren mijn eigen zoekertjesprogramma wel achter mij. Ik werk ook als vrijwilliger voor het Rode Kruis van Tielt en uiteraard moet ik dat alles ook combineren met mijn job als boekhouder bij het PLC in Ruiselede”, verklaart Nele. Ze verzet nu achter de schermen nog heel wat werk voor Radio Oost West met onder andere de organisatie van het jaarlijkse Molenlandfeest als klepper.

Interviews

Tine woont in Lichtervelde met haar twee zoontjes en moest doorheen de jaren haar inzet voor de radio ook wat terugschroeven om de combinatie werk-privé haalbaar te houden. “Ik werk als directeur van ‘cellmade’, de dienst die instaat voor tewerkstelling van gedetineerden in de gevangenis. Toch hou ik nog enorm van het radiomaken, maar ik kan geen programma’s meer op vaste basis maken. Ik help wel nog graag mee met interviews, evenementen of politieke debatten bijvoorbeeld en ik hou er nog altijd van om zelf mijn techniek in handen te nemen”, getuigt Tine enthousiast.

Medewerkers nodig

Ondanks de inzet van de vele medewerkers van Radio Oost West blijft de vzw steeds op zoek naar extra medewerkers. “Enerzijds om echt radio te maken, anderzijds als hulp achter de schermen”, legt voorzitter Eric uit. “Wie zich geroepen voelt mag steeds contact opnemen via 051 65 61 09 of info@radiooostwest.be“, beklemtoont Eric, die duidelijk nog over heel wat ambitie beschikt om de komende jaren van Radio Oost West een blijvend succes te maken. “In theorie bestaan we dit jaar 15 jaar, maar het Molenlandfeest van dit jaar is geen extra feestelijke editie. We zullen ons 15-jarig bestaan volgend jaar eens extra vieren.”

(Kim De Vos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier