Elisabeth Ouni leidt JIM-kijkers rond in ‘haar’ Oostende

Vincent Banic trekt met Elisabeth Ouni door de koningin der badsteden. © JIM
Redactie KW

De creatieve duizendpoot en blogster Elisabeth Ouni is vanavond te zien in ‘The Black Guide’ op JIM. Presentator Vincent Banic trekt met haar door Oostende op zoek naar de leukste plekjes.

Op woensdag 6 mei zendt jongerenzender JIM de vierde aflevering van The Black Guide uit. In dit lifestyleprogramma ontdekt Vincent Banic wekelijks een bijzondere stad met een centrale gast. Deze week toont de Oostendse duizendpoot Elisabeth Ouni haar hotspots in Oostende. Ouni is niet alleen een blogster, ze doet ook aan PR-communicatie, is dj én model.

Al jarenlang is de Oostendse vaste klant bij Pied De Poule.
Al jarenlang is de Oostendse vaste klant bij Pied De Poule.© JIM

In 2009 begon Elisabeth Ouni met A Polaroid Story, een intussen internationaal bekende blog waarop ze polaroidfoto’s van beroemde artiesten – veelal uit de urban scene – post en bovendien ook het verhaal achter iedere foto brengt. Ouni is geen journaliste, maar toch weet ze vaak tot bij de artiest in kwestie te geraken. Er volgt dan ook telkens een kort interview dat dikwijls persoonlijk wordt en dieper rijkt dan bij anderen.

In slagerij Mazure is de blogster vaak terug te vinden voor een belegd broodje, om van daar richting strand te trekken.
In slagerij Mazure is de blogster vaak terug te vinden voor een belegd broodje, om van daar richting strand te trekken.© JIM

“Achter iedere polaroid zit er een verhaal, en schuilt er meestal ook heel wat bloed, zweet en tranen. Op mijn blog wil ik deze boeiende verhalen brengen”, getuigt Ouni. Het begon allemaal tijdens de zomer van 2009 op de Lokerse Feesten, waar Ouni haar stoute schoenen aantrok en niemand minder dan Pharrell Williams wist te strikken voor een polaroidfoto en een korte babbel. Onder het motto ‘wie niet waagt, niet wint’, heeft ze sindsdien al een indrukwekkende lijst aan beroemdheden voor haar lens gekregen: van gevestigde waarden als Lionel Richie, Grace Jones, Nelly Furtado of Snoop Dogg tot jong geweld als Wiz Khalifa, Kendrick Lamar of Jessie Ware.

Een hapje eten doet Ouni graag in Bistro Belle De Jour.
Een hapje eten doet Ouni graag in Bistro Belle De Jour.© JIM

In deze aflevering vertelt Elisabeth ronduit over haar passies, haar jeugd en haar bezigheden. Verder neemt ze Vincent ook mee naar haar favoriete lunchplek Bistro Belle de Jour, de beste slager die er volgens haar in Oostende te vinden is (Mazure), de coolste boutiques zoals Pied De Poule en vintage store l’Alchemiste en haar stamcafé Copador.

Elisabeth was nog aan de slag voor Anja, uitbaatster van de Copador
Elisabeth was nog aan de slag voor Anja, uitbaatster van de Copador© JIM

De aflevering wordt ook op zaterdag 9 mei en zondag 10 mei uitgezonden bij JIM.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier