Eerste popraad in Vlaanderen vindt plaats in Deerlijk

08/01/18 om 21:59 - Bijgewerkt om 21:57

De cultuurdienst van de gemeente Deerlijk organiseerde een popraad. Een primeur voor Vlaanderen, die weldra navolging krijgt in Herent en Sint-Truiden.

Eerste popraad in Vlaanderen vindt plaats in Deerlijk

De deelnemers aan de startvergadering van de Deerlijkse popraad samen met schepen van cultuur Regine Rooryck. © (Foto MV)

"Deerlijk kent een bloeiend muziekaanwezigheid", aldus cultuurfunctionaris Freek Depraetere. "Denk maar aan Zinger (winnaars 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel) en Neander (tweede plaats en publieksprijs Nekkawedstrijd), maar er is ook ander en nieuw opkomend talent. Omdat wij trots zijn op al dat talent, willen wij een omgeving creëren waarbinnen dit nieuw talent snel en op een passende manier omringd kan worden."

Concreet wordt gedacht aan repetitieruimtes, podiumkansen en momenten waarop ervaringen kunnen gedeeld worden. Ook het in contact brengen van organisatoren met artiesten omschrijven de leden als een belangrijke factor.

Tijdens de startbijeenkomst werd overlegd en gebrainstormd met een hele groep Deerlijkse artiesten om zo hun noden en wensen te kennen.

(MV)

Heb je interesse om dit initiatief verder mee op te volgen en vorm te geven? Kan via de cultuurdienst cultuur@deerlijk.be, 056 75 38 59 of via onze facebookpagina (cultuurdeerlijk).

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!