Eerste Academie For Life in Menen groot succes

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

In kader van Music For Life en de Warmste Week, de solidariteitsactie van Studio Brussel in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting, sloegen de academies Beeld, Muziek en Woord Menen de handen in elkaar. Onder impuls van enkele geëngageerde leerkrachten organiseerden ze zaterdag een eerste editie van Academie for Life in CC De Steiger.

Via dit evenement hoopten de stedelijke kunstacademies heel wat geld in te zamelen voor een plaatselijk goed doel, dat zich in zijn werking richt op kinderen en jongeren. Een lokale organisatie die in dit plaatje past en die het absoluut verdient extra ondersteuning te krijgen, is Ambulante Jeugdhulp Menen. Dit is een initiatief van vzw Onze Kinderen en biedt op verschillende manieren ondersteuning aan gezinnen met kinderen en jongeren waar het samenleven en de opvoeding moeilijk lopen. Omdat men op maat werkt van het gezin en het kind of jongere zijn er twee deelwerkingen, namelijk De Tamboer, die zich richt tot gezinnen met kinderen tussen de 6 en 12 jaar en Delta, die te hulp schiet voor gezinnen met jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Er was dus van alles te beleven in CC De Steiger. De bezoekers konden genieten van concertjes en toonmomenten van muziek en woord in de studio, fotosessies in een fotostudio, tentoonstellingen en een veiling van kunstwerken. Ter plaatse en op bestelling kon je een gedicht op maat laten schrijven of een portret laten tekenen. Er waren ook vele buttons, lino’s of zeefdrukken te koop, postkaartjes met afgebeelde kunstwerken en gedichten.

(NV – foto NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier