Eerbetoon aan Herman Verschelden, stichter van Theater Malpertuis in Tielt

06/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/04/18 om 22:17

Op 21 september 2017 overleed Herman Verschelden, die voor veel Tieltenaren altijd 'de stichter van Theater Malpertuis' zal blijven. Hij koos zelf voor een intiem afscheid, maar voorzitter van de raad van bestuur Wim Vanseveren en jongste zoon Maarten Verschelden willen op zaterdag 7 april met een herdenkingsavond in Theater Malpertuis passend hommage brengen aan de veelzijdige man. "De behoefte aan een laatste eerbetoon was bij veel mensen nog aanwezig", zegt Maarten.

Maarten Verschelden, die ondertussen in Mechelen woont, maakt enkele dagen voor de hommage graag wat tijd vrij voor een vooruitblik. "Mijn vader wou zelf een bescheiden afscheid, zonder de spreekwoordelijke toeters en bellen en dat hebben we gerespecteerd. In intieme kring, in 'zijn' Malpertuis en zonder daar ruchtbaarheid aan te geven. De uitvaart was door hemzelf in hele grote mate vooraf geregisseerd. Alleen, we merkten toen al dat heel wat mensen een beetje op hun honger bleven zitten. Dat kwam ook voorzitter van de raad van bestuur en persoonlijke vriend Wim Vanseveren ter ore en hij polste of we toch niet een aantal mensen warm konden maken voor een hommage. De avond is er dus in de eerste plaats voor zij die nog even willen stilstaan bij, en eer betuigen aan, mijn vader. Het is een vorm van geven, zoal...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!