Een nostalgische trip naar 'Coentjes' kruidenierswinkel in Sint-Eloois-Winkel

21/04/18 om 07:44 - Bijgewerkt op 20/04/18 om 15:44

De heemkundige kring Wynckel-Capelle organiseert op zaterdag 21 en zondag 22 april de tentoonstelling 'Winkels van vroeger en nu' in De Link aan het Dorpsplein. Een van die winkels, waar je op de expo foto's zult van terugvinden, is de kruidenierszaak Decoene. Deze werd in 1920 gesticht en van 1951 tot 1980 gerund door wijlen Jozef Decoene en de nu 86-jarige Lusette Bossu.

In 1920 begon Maria Lagae, echtgenote van Alfons Decoene, een snoepwinkel in de Kasteelstraat (kant onpare nummers). Later werd het een kruideniers-, groenten- en fruitwinkel. Hun zoon Jozef Decoene was zelfstandig vlasser, maar toen de vlascrisis begon werd hij groentehandelaar op de 'vroegmarkt' in Kortrijk. In 1951 trouwde hij met de Française Lusette Bossu en samen zetten ze de kruideniers- en groentezaak van hun ouders voort, maar dan in een nieuw gebouwde winkel aan de overkant van de oude winkel, waar Lucette nog altijd woont. Toen Jozef in 1976 aan een slepende ziekte overleed, stopte Lusette met de zaak en ging ze uit werken.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!