‘Een introspectieve blik met de crayonmanier’ geopend in het Paul Delvaux museum in Koksijde

Martine Gautot (voorzitter raad van bestuur Stichting Paul Delvaux en weduwe Charles Van Deun) en Julie Van Deun, (directeur-conservator museum) bij de prent 'Flore', een werk uit 1983, © JT
Redactie KW

Vrijdagavond 23 maart, werd in het museum Paul Delvaux in Sint-Idesbald Koksijde de tentoonstelling ‘Paul Delvaux prenten’ voorgesteld en officieel geopend.

Paul Delvaux gaf 12 jaar les in La Cambre en wilde graag zijn passie doorgeven aan de jongere generaties. Met ditzelfde doel voor ogen, stelt het museum elk jaar een ruimte ter beschikking voor een hedendaagse kunstenaar die hier de kans krijgt om zijn werk aan een breder publiek te tonen. Tijdens het seizoen 2018, gewijd aan de prentkunst, worden er ook in een deel van het museum werken tentoongesteld van Lukasz Kurzatkowski (°1958). Deze kunstenaar volgde les aan de school voor Schone Kunsten in Warschau en vestigde zich in 1984 in België. Lukasz maakt linosneden met speelse grafische vormen in zwart-wit, en werkt voornamelijk in reeksen.

23 werken van Paul Delvaux worden te koop aangeboden

Tijdens de vernissage kondigde Julie Van Deun (directeur-conservator Delvaux museum) ook aan dat er 23 prenten van Paul Delvaux, die doorheen het museum in een speciaal zilverkleurig kader te zien zijn, te koop worden aangeboden.

De vernissage werd afgesloten met een vrij bezoek aan het museum en een receptie voor de genodigden. De tentoonstelling ‘Delvaux prenten’ loopt van 31 maart tot 6 januari 2019. Het musem in Sint-Idesbald toont op meer dan 1000 m² de grootste verzameling ter wereld van deze internationale befaamde kunstenaar.

info: www.delvauxmuseum.com,

(JT/foto JT)