DrumSpirit uit Dadizele brengt vernieuwende show in Kursaal Oostende

Het Dadizeelse percussie-ensemble DrumSpirit beleefde een fantastisch jaar 2018. Nu zijn de leden zich volop aan het voorbereiden op de grootste show binnen de geschiedenis van de vereniging: een optreden in het Kursaal in Oostende op zondag 14 april. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Bij het percussie-ensemble DrumSpirit is men momenteel volop bezig met de voorbereidingen op de grootste show binnen de geschiedenis van de vereniging. Op zondag 14 april treedt DrumSpirit op in het Kursaal in Oostende. Daar is plaats voor 2.000 bezoekers.

De leden van het Dadizeelse percussie-ensemble DrumSpirit beleefden een fantastisch jaar 2018. De muzikanten gooiden hoge ogen tijdens de VTM-talentenshow ‘Belgium’s Got Talent’ en konden tijdens hun optredens jurylid Niels Destadsbader zo imponeren dat die hen prompt vroeg om samen te werken voor zijn grote show in het Antwerpse Sportpaleis.

“2018 was een heel belangrijk jaar in de geschiedenis van DrumSpirit. We hopen de komende jaren de weg die we nu zijn ingeslagen verder te kunnen bewandelen”, aldus Giovanni Maes, manager van de Dadizeelse vereniging.

Enkele maanden geleden kwam DrumSpirit met groot nieuws naar buiten. Tijdens de show van Niels Destadsbader in het Sportpaleis werd er al duchtig reclame gemaakt voor het grootste optreden van DrumSpirit in al die jaren. “Op zondag 14 april staan we in het Kursaal van Oostende. Daar kunnen 2.000 mensen binnen. In het verleden traden we in Dadizele al meermaals op voor 1.000 mensen en in het Sportpaleis zaten duizenden mensen naar ons te kijken, maar een eigen show voor 2.000 toeschouwers is voor ons helemaal nieuw. We kijken daar dan ook geweldig naar uit”, aldus Giovanni Maes.

Vernieuwende acts

DrumSpirit hoopt dat het Kursaal op zondag 14 april helemaal volloopt voor hun optreden. De kaartenverkoop is in handen van het Kursaal zelf waardoor het voor de Dadizeelse muzikanten voorlopig koffiedik kijken is wie er allemaal naar Oostende zal afzakken.

“In het verleden vonden onze grote shows telkens plaats in Dadizele. Daar mochten we vooral mensen uit de eigen gemeente begroeten. We zijn echt benieuwd uit welke windstreken van het land de bezoekers naar onze show in Oostende komen. We willen in het Kursaal echt kennis maken met ons publiek.”

Een eigen show voor 2.000 toeschouwers is voor ons helemaal nieuw

Momenteel zijn de voorbereidingen op de show in Oostende volop aan de gang. In de polyvalente loods in Dadizele, de thuisbasis van DrumSpirit, wordt er volop gewerkt aan vernieuwende acts. “We merken dat heel wat leden nu toch wat stress beginnen te krijgen voor het optreden in Oostende. In februari deden we nog mee aan een wedstrijd met onze themashow Excentrique. Sindsdien is het in rechte lijn naar het Kursaal. In ongeveer anderhalve maand proberen we een nieuw product samen te stellen. Ook voor onze trouwste toeschouwers willen we in het Kursaal met vernieuwende acts kunnen uitpakken.”

Nieuwe leden uit Limburg

Eén ding is alvast zeker. DrumSpirit kent momenteel hoogdagen. “Mede dankzij de talentenshow op VTM steeg onze populariteit enorm. En dat merken we ook in ons ledenaantal”, zegt Giovanni Maes.

“Sinds vorig jaar zijn er een twintigtal nieuwe leden bijgekomen. Daarbij zitten er natuurlijk muzikanten uit Dadizele en omgeving, maar zelfs vanuit Limburg komen geïnteresseerden nu naar hier om met ons mee te spelen. Dat is natuurlijk geweldig, maar brengt ook extra spanning met zich mee. We willen graag die nieuwe mensen zo snel mogelijk inschakelen in onze shows.”

Mede dankzij de talentenshow op VTM steeg onze populariteit enorm

Wie de show wil bijwonen op zondag 14 april in Oostende, kan nog steeds aan tickets bestellen. Dat kan op de website van het Kursaal.

Meer informatie over de vereniging zelf en de werking van DrumSpirit is verkrijgbaar via manager Giovanni Maes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier