Drumcircle zorgt voor absolute climax van Bouger Bouger in Roeselare

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Een internationale drumcircle sloot de derde editie van Bouger Bouger af. Het festival wil verbinding centraal zetten.

Het festival werd in 2015 voor het eerst georganiseerd als antwoord op de aanslagen in Parijs, een festival met veel muziek waarbij verdraagzaamheid centraal kwam te staan. De positieve vibe onder de aanwezigen zorgde ervoor dat een vervolg niet kon uitblijven. Voor de derde editie trokken ze richting het Huis van de Voeding in de Spanjestraat. “We zaten op de Trax-site, maar door de werken is de organisatie van een festival zoals dat van ons onmogelijk”, vertelt stuwende kracht Bert Goethals.

Voor het eerst duurde het festival ook drie dagen. Vrijdag was er een theatervoorstelling in ARhus en zaterdagavond stond er muziek van de meest uiteenlopende genres op het programma. Maar uitkijken was het vooral naar zondag voor een heus volksfeest met een ludiek schaaktornooi, culinaire lekkernijen uit de hele wereld, documentaires en een uitgebreid kinderprogramma.

Omstreeks 17 uur was er voor het tweede jaar op rij een drumcircle. Het principe daarvan is heel simpel: kloppen op alles waar op te kloppen valt, met een redelijk indrukwekkend resultaat. Dit jaar wilden ze nog een stap verder gaan door op tal van andere plaatsen ook drumcircles te creëren en een live verbinding te leggen op die plaatsen. Dat werd een bescheiden succes. “Het is de ultieme vorm van verbinding en daar draait alles toch rond bij Bouger Bouger.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier