Driedaagse opening Track meer dan geslaagd

Het West-Vlaams Accordeonorkest gaf op de laatste dag van de feestelijke Track-opening het beste van zichzelf. © TV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Na drie dagen workshops, concerten, mini pop-ups, open lessen en toonmomenten mochten Muzikantenorganisatie Vlamo en het Lerarenkorps van het Conservatorium zondag de Housewarming Conservatorium afsluiten.

“Het is intens geweest met massaal veel geïnteresseerden die een kijkje kwamen nemen rond de nieuwe werking in een totaal vernieuwd gebouw. Het was erg fijn en een groot succes. Iedereen bedankt”, vertelt Jolle Desloover, coördinator van Muziekcentrum Track. Het drie dagen durende feest eindigde in schoonheid met een optreden van de accordeonklas en het West-Vlaams Accordeonorkest.

Driedaagse opening Track meer dan geslaagd
© TV

“Kortrijk heeft een schat aan amateurmuzikanten die geëngageerd spelen in allerlei orkesten en bands. In dit nieuwe gebouw vinden ze zeker hun gading bij de diverse verenigingen die hier onderdak vinden”, zegt trefpuntmedewerker bij Vlamo, Isabelle Vermeersch. “Vooral het contact met de partners en de strategische ligging zijn zeer belangrijk. Tijdens het openingsweekend kozen we voor het West-Vlaams accordeonorkest om in onze naam het Muziekcentrum te openen. Vlamo is trots om een onderdeel van deze prachtige site te zijn en we zijn blij bij te dragen aan de uitstraling ervan.” De leerkrachten van het Conservatorium sloten de dag af met hun Recital.

https://www.youtube.com/watch?v=TF2QU_bgtxs

(Foto’s en video Tom Vanderghinste)