Drie pioniers blikken terug op dertig jaar Labadoux in Ingelmunster

21/04/18 om 10:47 - Bijgewerkt op 20/04/18 om 15:49

Tijdens de officiële opening van het 30ste Labadoux Festival in de brasserie van 't JOC werden Frans en zoon Johan Vanlerberghe, samen met Paul Verbrugghe, in de bloemetjes gezet. Dit trio is al vanaf dag één erbij of al dertig jaar trouw op post.

Frans (82) en zoon Johan (56) Vanlerberghe wonen in de Weststraat op de Westwijk. Twaalf maanden lang of een jaar rond zijn ze in de ban van Labadoux, met natuurlijk als hoogtepunt het driedaags festival zelf waar ze allebei nog altijd heel actief voor zijn. Voor Frans zal het dit jaar even wennen worden, want Bertje Hannon - met wie hij zeker tien jaar lang voor controle aan de vip-ingang stond - is overleden. Frans zal ander gezelschap krijgen. De kranige tachtiger is geen lastig persoon, maar toch zal het een aanpassing zijn. "Bertje en ik vormden een sterk duo", zegt Frans. "We kenden elkaar al zo lang. Ik haalde zijn eten voor 's middags en 's avonds. We waren op elkaar afgestemd aan die VIP-ingang. Hij is er niet meer bij, maar hij blijft in mijn...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!