Drie nieuwkomers in luchtig stuk van toneelvereniging Planchee uit Kanegem

Regisseur Danny Verlinden en spelers Nadine Biebuyck, Liesbet Verlinden, Katrien Vlaeminck, Kris Van Daele, Lucie Delputte, Edward Langeraet, Patrick Vanquaethem en Glenn Lambert bereiden zich voor op de nieuwe productie. Tom Steyaert kon er niet bij zijn. © LDW
Redactie KW

Eind maart staat Planchee Kanegem op de planken met de voorstelling ‘Kuuroord Fontina’. De toneelvereniging mag drie nieuwkomers verwelkomen, die voor het eerst mee op het podium zullen staan.

De keuze van de toneelvereniging Planchee viel dit jaar op het stuk Kuuroord Fontina van Paul Anrys. De regie is in de handen van Danny Verlinden. Het stuk vertelt het verhaal van Kuuroord Fontina, dat in slechte papieren zit. Er is nog een beetje hoop als blijkt dat prinses Claire naar het kuuroord komt. Maar er loopt heel wat fout, tot groot jolijt van concurrent Kuuroord Andromeda.

Op het podium bij Planchee staan dit keer drie jonge nieuwkomers, alle drie van eigen Kanegemse bodem. Een van de nieuwkomers is Liesbet Verlinden (25), dochter van regisseur Danny. “Toch is het niet via mijn vader dat ik bij Planchee terecht kwam“, vertelt Liesbet. “Het was mijn mama die me voor het eerst meebracht naar Planchee, om te helpen achter de bar. Zo is er mij na een voorstelling door een van de spelers gevraagd of ik geen interesse had om mee te doen.”

Ik kan niet ontkennen dat het erg druk is met mijn studies, mijn politieke carrière én de repetities voor dit toneelstuk – Glenn Lambert

Voor Liesbet is het niet de eerste keer dat ze op de planken staat. “Ik heb eerder al ervaring opgedaan bij het Aerseels Volkstoneel, bij de Toneelvrienden van Aarsele, bij twee totaalspektakels en onlangs tijdens de revue. Nu speel ik de rol van concurrente Erika. Een leuke rol, vooral omdat ik nu eens de slechterik mag spelen.”

Hollandse fotograaf

Ook Glenn Lambert (20) acteert voor het eerst bij Planchee. “Danny stelde me de vraag om mee te doen, nadat hij me tijdens het Chiroweekend als presentator aan het werk had gezien. Ik heb vroeger aan de academie nog toneel gedaan, maar was nooit eerder aangesloten bij producties. Op kamp speelde ik natuurlijk wel toneeltjes, maar dit is toch anders.

Glenn zetelt sinds 1 januari ook in de gemeenteraad. “Ik kan niet ontkennen dat het erg druk is met mijn studies, mijn politieke carrière én de repetities voor dit toneelstuk. Maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.” Je kan Glenn aan het werk zien als Hollandse persfotograaf. “Een man die tussen twee vuren zit, want hij is door beide kuuroorden ingehuurd.”

Ruyssende Lede

Derde nieuwkomer is Edward Langeraet (24), die eerder in de revue een kleine rol op zich nam. “Ik liet Danny toen weten dat ik altijd bereid was om ook in Kanegem mee te spelen. Een week later kreeg ik al telefoon”, lacht hij. “In het stuk speel ik een inspecteur die van zichzelf denkt dat hij heel wat is. Twee weken nadat ik toezegde voor Kanegem kreeg ik trouwens ook telefoon van de Ruyssende Lede uit Ruiselede om daar mee te spelen. Die voorstellingen zitten er net op. Het was dus een drukke periode, nu is het gelukkig weer wat rustiger. Maar beide producties zijn heel leuk om te doen.”

De drie nieuwkomers spelen op eigen terrein. “Dat is leuk”, vertelt Edward. “De meeste mensen ken je immers al. Dat maakte de stap om mee te spelen toch minder groot. Het is echt een fijne groep en iedereen gaat ervoor.”

Je kan Planchee aan het werk zien met Kuuroord Fontina op woensdag 20, vrijdag 22, zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart, telkens om 20 uur in de Parochiezaal van Kanegem. Tickets kosten 8 euro en zijn online te bestellen via plancheekanegem.be of in buurtwinkel Ria op het kerkplein van Kanegem. Per ticket gaat 1 euro naar het Kinderkankerfonds.

Edward Langeraet, Glenn Lambert en Liesbet Verlinden staan voor het eerst op de planken bij Planchee.
Edward Langeraet, Glenn Lambert en Liesbet Verlinden staan voor het eerst op de planken bij Planchee.© LDW

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier