DJ's: "Jeugd danst geen slows meer"

22/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 07:13

Ofwel keek je er een hele avond naar uit, ofwel maakte het je onzeker en schuifelde je terug naar de zijlijn zodra de muziek wat langzamer werd. Een slow, een trage, een plakker. Generaties lang was het dé manier bij uitstek om elkaar te 'verkennen'. Maar vandaag lijkt het romantisch slowen alleen nog nostalgie. Zelfs openingsdansen op huwelijksfeesten zijn veelal 'up tempo'. In clubs en op jongerenfuiven is er geen plaats meer voor de slow. Lukt het ons om zondag op de Grote Markt in Roeselare het tij te keren tijdens KW Danst?

"Ook ik leerde mijn vrouw kennen op de dansvloer. Tijdens de kermis in Wijtschate. Al kan ik me spijtig genoeg echt niet meer herinneren op welk liedje ik voor het eerst met haar heb gedanst. De slow was hét moment bij uitstek om je vislijn uit te gooien." Eric Flamand (60) schuimde 42 jaar lang feestjes en fuiven af als dj, vaak tot twee keer per weekend. De afstand tussen het jonge volkje was vroeger groter dan nu. Jongens en meisjes zaten gescheiden op de schoolbanken. De bals, td's (thé dansanst, red.) waren de plek bij uitstek om de eerste stapjes in de liefde te zetten. "Iedereen kon slowen. Een beetje schuifelen op een tegel en zoveel mogelijk in het ritme van de muziek blijven", glimlacht Eric Flamand. "Ik heb veel koppels zien ontstaan. Ik draaide soms hun huwelijksfeesten en later ook hun jubilea en verjaardagen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!