Dierenarts Joke Lannoo uit Tielt is heel competitief ingesteld

Joke Lannoo in passende outfit bij de deelname aan de retrokoers Guidon Titan in Tielt. © a-RN
Dries Bernaert

De 32-jarige Joke Lannoo, is afkomstig van Oostrozebeke, maar woont nu in Tielt. Wie is de dierenarts, die momenteel als single door het leven gaat? We vroegen het aan drie goede vrienden.

In Café De Mol stelde Gilles De Coster de tien kandidaten voor en daarin zien we vier West-Vlamingen. “In totaal waren er 10.131 kandidaten, dus het is al straf dat Joke het programma haalde”, aldus beste vriendin Nele Langeraet (33).

Joke is afkomstig van De Ginste in Oostrozebeke, waar haar ouders Geert Lannoo en Kathy Vandaele een boerderij hadden. Ze heeft nog twee zussen: Fien (28) en An (36). Joke week intussen uit naar Tielt, waar ze dierenarts is. “Ik ken Joke al van in de kleuterklas en De Mol is echt op haar lijf geschreven“, zegt Nele Langeraet nog. “Zowel in de kleuterklas als in het lager zaten we samen op school. We doorliepen ook de verschillende afdelingen binnen Chiro De Ginste en zaten er drie jaar in de leiding. In het middelbaar liepen we allebei school in De Bron in Tielt, maar we zaten niet in dezelfde klas. We gingen wel vaak samen op reis.”

Veel schrik van wormen

Zondag keek Nele bij Joke thuis met vrienden naar Café De Mol. “Ze nodigde ons uit om iets te komen drinken, maar dat gebeurt wel vaker, dus zochten we daar niks achter“, vertelt Nele.

“Toen we door hadden dat ze deelnam aan De Mol was eigenlijk niemand écht verrast. Joke is een spring-in-‘t-veld en houdt van uitdagingen. Ze loste zelf natuurlijk nog niks, maar wij denken allemaal dat ze ver zal geraken. Of dat ze De Mol is. (lacht) Haar profiel leunt eigenlijk dicht aan bij dat van Eline Michiels, De Mol van vorig jaar. Zij kan ook die dubbele rol aan. Ze is alleszins heel competitief ingesteld en kent weinig angsten. Of toch eentje: ze heeft veel schrik van wormen. Inderdaad, vreemd voor een dierenarts.”

Ze loste zelf natuurlijk nog niks, maar wij denken allemaal dat ze ver zal geraken

Sportief is ze in ieder geval ook. “Ze won vorig jaar nog de retrokoers Guidon Titan in Tielt“, weet organisator Lode Bogaert (43), die Joke al een tiental jaar kent. “Ik ben net als Joke afkomstig van De Ginste en ze kwam vroeger vaak een handje toesteken in mijn zaak Kaffee Carlito, onder meer tijdens de Tieltse Feesten. Er is een leeftijdsverschil, maar als fietsliefhebbers vonden we elkaar. Haar deelname aan De Mol heeft mij niet verrast. Ik wist dat ze op reis was geweest en toen het in Tielt de ronde deed dat ze had deelgenomen aan De Mol stuurde ik haar vorige week vrijdag een berichtje. Ze ontkende in alle toonaarden, maar twee dagen later bleek het te kloppen. Een mollenstreek?”, lacht hij.

“Joke is een spring-in-‘t-veld en houdt van uitdagingen”, klinkt het.© VIER

Lode hoopt natuurlijk dat ze ver kan geraken. “Ik ben trouwe fan van het programma en het is tof dat je nu iemand kent. Ze is avontuurlijk en heel gedreven. Dat bewees ze ook tijdens de retrokoers. Ze houdt er alleszins van om mannen in het zand te doen bijten. Ze heeft misschien wel het juiste profiel, maar De Mol? Nee, dat denk ik niet.”

Vakantiejob

Volgens vriendin Helen Michel (36) kan ze het wel zijn. “Ze is creatief genoeg om met die dubbele rol om te gaan en als doorzetter gaat ze er altijd honderd procent voor”, klinkt het.

“In een spelprogramma komt dat van pas. In onze zaak ‘Koken’, waar Joke jarenlang een vakantiejob deed, leeft en supportert iedereen mee. Als ik drie vrienden had moeten opnoemen na de vraag wie er zou kunnen deelnemen aan De Mol, had Joke er zeker tussen gestaan. Ik ken haar ondertussen een 15-tal jaar en mijn man Kobe Lannoo is zelfs verre familie. Als dierenarts ging hij al bij de ouders van Joke op de boerderij langs en zo werden we ook vriendinnen. Ik volgde het programma vroeger nooit, maar zal dat nu uiteraard wel doen.”