Delphine Steelandt scoort nu ook met haar tweede boek #Fitbody

Er staan 70 nieuwe recepten in het boek van Delphine Steelandt. © Foto Stefanie Faveere

Enkel Michelle Obama doet voorlopig beter. Maar de first lady van de fitte lichamen staat al na één weekje op plaats 2 in de boekentoptien met haar nieuwe boek #Fitbody. “Het succes is ongelooflijk. De eerste 6.500 boeken waren uitverkocht nog voor het boek in de rekken lag. Ondertussen zijn we al bezig aan de derde druk”, glundert de Koekelaarse ‘Fitmom’ Delphine Steelandt.

Wanneer we afspreken met Delphine in haar fitnesszaak Vip Fit in Moere, komt er net een fitmom binnen om drie boeken. Of Delphine die boeken wil signeren? En of er nog een selfie bij kan? “Graag”, zegt Delphine enthousiast. Het is dagelijkse kost voor haar, maar ze blijft met haar beide voetjes stevig op de grond. “Natuurlijk begin ik niet te zweven. Die aandacht is leuk, maar ik kan het heel gemakkelijk relativeren. Het succes van #Fitmom is toch nog altijd sterk regiogerelateerd. Dat heb ik gemerkt op de boekenbeurs. Ik had een prachtige stand, maar het was er kalm. Niet te vergelijken met de stand van bijvoorbeeld Pascale Naessens. Ik heb zelf in de rij gestaan om een boek van haar te laten signeren!”

al aan Derde druk

Sinds vrijdag ligt haar nieuwe boek #Fitbody in de rekken. Enfin, kleine nuance: de eerste druk van 6.500 exemplaren was eigenlijk al uitverkocht voor het in de rekken lag. “Dat vind ik echt zo zot! Dat 6.500 mensen al mijn boek kochten van voor het nog maar was verschenen”, glundert Delphine. “Ondertussen zijn we al aan de derde druk bezig.”

Wie #Fitmom in het kookschap heeft staan, zal niet ontgoocheld zijn. In #Fitbody overtreft Delphine zelfs haar debuut, waarvan ze trouwens 16.000 exemplaren verkocht. Al heeft #Fitbody een andere invalshoek: het is voor iedereen gemaakt die een fit lichaam wil. en dus niet enkel voor mama’s.

Maar de basis van #Fitbody is net als in #Fitmom de 100 Days of Dedication, de succesformule bedacht door Delphine en haar partner Bert Van Guyze om in 100 dagen naar een fit lichaam te werken. Voor haar tweede boek heeft Delphine rekening gehouden met wat haar lezers willen.

“Er staat heel wat nieuwe info in. Ik vind het belangrijk om te weten wat er leeft bij mijn lezers. Ik heb de opmerkingen en vragen die ik kreeg over mijn eerste boek dan ook zoveel mogelijk toegepast in mijn tweede boek. Zo kwam dikwijls de vraag naar voedingsschema’s. #Fitbody telt 14 weekschema’s, goed voor de volle 100 dagen. Daarnaast staat er ook een basisboodschappenlijstje in. Als je deze ingrediënten in huis haalt, kun je weg voor 100 dagen.”

“En de oefeningen zijn voor iedereen, ook voor mensen met rugklachten en zwangere vrouwen. Dankzij handige pictogrammen weten zij perfect welke oefeningen ze mogen doen en welke niet.”

70 nieuwe recepten

90 oefeningen, maar ook 70 nieuwe kleurrijke, gerechten. “Ook hiervoor heb ik me gebaseerd op wat de fitmommies willen: lekkere én gezonde koekjes als tussendoortje, meerdere broodjes,…”

“Ik heb keihard gewerkt aan #Fitbody en het doet deugd dat de reacties zo lovend zijn. Momenteel zit ik al terug een stapje verder en leg ik de laatste hand aan #Fitplus, een boek dat iedereen aan een zo lang mogelijk gezond leven helpt. Ik heb onderzoek gedaan en als ik vroeg aan mensen of ze 100 jaar willen worden, dan was het antwoord altijd: ‘Ja, maar enkel als ik gezond kan blijven’ en daar heb ik naartoe gewerkt in mijn boek. Mijn grootvader van 89 jaar heeft er zelfs aan meegewerkt!”

Het derde boek verschijnt in april 2019. “En zo is mijn jaarcirkel rond: in mijn drie eerste boeken geef ik heel Vlaanderen de kans om een fit lichaam te krijgen!”

“Ik heb de opmerkingen en vragen die ik kreeg over mijn eerste boek zoveel mogelijk toegepast in mijn tweede boek”, aldus Delphine.© Foto Stefanie Faveere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier