Delirium Blues Festival in Roeselare houdt op te bestaan

02/01/18 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:54

Het Delirium Blues Festival stopt ermee. De 23ste editie van het festival in Roeselare afgelopen lente was de laatste.

Delirium Blues Festival in Roeselare houdt op te bestaan

De organisatie van Delirium Blues Festival heeft zelf besloten er een punt achter te zetten, na 23 edities. "Aanhoudende gezondheidsproblemen hebben me doen inzien dat verder gaan met het festival onmogelijk wordt, daar ik de voorbereiding helemaal alleen deed", vertelt bezieler Dominiek Hemeryck.

"Ik wil graag alle vrijwilligers - en dat zijn er velen over de jaren heen - bedanken die het mogelijk gemaakt hebben om van Delirium Blues Festival een gezellig festival te maken. Iedereen die hier aan meegewerkt heeft, mag bovendien met enige trots terugkijken op wat we samen gerealiseerd hebben."

Het festival werd voor het eerst georganiseerd is 1995, toen nog in Handzame. Delirium Blues Festival mocht in die 23 jaar heel wat mooie artiesten ontvangen: Alvin Youngblood Hart, Melvin Taylor, Sharrie Williams en Snowy White zijn maar enkele van het rijkgevulde line-up van Delirium Blues.

Ook was Dominiek enkele edities mede organisator van Delirium Rock Festival. En organiseerde Hemeryck honderden café optredens, van rock over blues.

(TD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!