Definitivos laten classics op vinyl persen voor Record Store Day

27/03/18 om 09:04 - Bijgewerkt om 19:39

De release van 'Courtrai Moderne: Definite Definitivos' gaat gepaard met een happening in de schaduw van de Grote Markt van Kortrijk.

Definitivos laten classics op vinyl persen voor Record Store Day

Wie zich wil laten onderdompelen in een bad (post-)punk en cold wave-nostalgie mag beginnen uitkijken naar Record Store Day. Die dag staat wereldwijd in het teken van de hernieuwde interesse voor vinylreleases en collector's items, Op zaterdag 21 april zal dit gepaard gaan met tal van exclusieve goodies.

In Kortrijk brengen de Definitivos, een van de plaatselijke bands met de langste staat van dienst, om 16 uur enkele nummers in de schaduw van de Grote Markt. 's Anderendaags brengen ze een volledig concert op het Kortrijkse Textival.

Het Kortrijkse label Mayway Records brengt op 400 exemplaren de elpee 'Courtrai Moderne: Definite Definitivos' uit. Deze band bracht met 'The Modern Dance' (1980) en 'Courtrai Tonight '(1982) cultklassiekers uit. In 1985 volgde, met Philippe Decoene (toekomstig Kortrijkse lijsttrekker voor SP.A) als bandlid, een maxisingle met nummers als 'Sight' Seeing' en 'Besse'. Al dit materiaal zal samen met een rist andere nummers te beluisteren vallen op 'Courtrai Moderne: Definite Definitivos'.

(svv)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!