Deerlijk kan meepraten over CultuurContentement

Schepen Regine Rooryck ontving het lint. Voorzitter Bernard Verschuere en Elke Verhaeghe leidden mee de samenstelling van de wensennota. © MV
Redactie KW

Een brede bevraging over cultuur in de gemeente leidde tot het behalen van het label van ‘CultuurContentement’ in Deerlijk. Zondag werd dit officieel voorgesteld.

Een bevraging in het vooruitzicht van de verkiezingen van oktober werd voorgesteld aan de politieke partijen en groepen. Enkel CD&V, Open VLD en N-VA stuurden een afvaardiging naar de ontbijtsessie voor de bekendmaking van de wensennota. Bestuurslid van de cultuurraad Elke Verhaeghe leidde het geheel.

Omdat er meer dan 100 inwoners antwoordden op de burgerbevraging, kreeg Deerlijk als een van elf Vlaamse gemeenten, het label CultuurContentement. Er werd o.a. gevraagd naar betaalbare repetitieruimten, het accentueren van de leer- en ontmoetingsfunctie voor de bibliotheek, de herbestemming van kerken, brandweerkazerne en Gaverkasteel.

Er wordt verder gepleit voor participatie als sleutel tegen vereenzaming, intergemeentelijke samenwerking, gemeentelijke initiatieven die aansluiten bij bestaande, een doelgericht beleid voor de vergrijzing en een ondersteuning van kansarmen.

(MV – foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier