Deelnemers voor Red Rock Rally in Brugge bekend

12/03/18 om 14:09 - Bijgewerkt om 18:26

Robert. uit Knokke-Heist mag openen, Mauger uit Oostende en Gent sluiten af.

Deelnemers voor Red Rock Rally in Brugge bekend

Op dinsdag 1 mei kun je in het Koningin Astridpark in Brugge opnieuw het gratis voorjaarsfestival Red Rock Rally bijwonen. Naast een avondluik serveren de organisatoren ook een middaggedeelte. Oudergewoonte strijden vijf bands voor de Prijs van de Jury en de Prijs van het Publiek. Ook dit jaar beloont Cactus Muziekcentrum een band met de Cactus-award, die gelieerd is aan een voorprogramma van een concert in de clubwerking van Cactus.

Het concours van de Red Rock Rally gaat om 13 uur van start met een optreden van Robert., een vierkoppige band uit Knokke-Heist die naar eigen zeggen 'dansbare riff rock', speelt in het verlengde van Queens of the Stone Age, de jonge Arctic Monkeys, Royal Blood en Triggerfinger."

Om 17 uur is Mauger uit Oostende en Gent aan zet. "Deze band met voormalige leden van Absynthe Minded won de publieksprijs van Golfbrekers in cultureel centrum De Grote Post in de Stad aan Zee", zegt Mario Willemsens van de Red Rock Rally. "Afgelopen augustus werden ze uitgeroepen tot vi.be-band van de maand door het online muziekmagazine Indiestyle."

De drie andere uitverkoren bands zijn Outside Revelation uit Zoersel, Murphy uit Herk-de-Stad en Bosum uit Brussel.

Sunflower, de Brugse band die Westtalent 2017 won, mag om 18.30 uur het avondluik van de Red Rock Rally op gang trekken. The Lighthouse (winnaars van De Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel), Whispering Sons (winnaars van Humo's Rock Rally 2016) en School Is Cool (winnaars van Humo's Rock Rally 2010) vullen verder de affiche aan.

(svv)

www.redrockrally.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!