Deelnemers eerste preselectie ‘lokaal talentpodium’ Festival aan Zee De Panne gekend

We zien Ambrazar, Planeet 9, Free Thinkers Clan en dj Rednax. © Foto MVDP
Redactie KW

De grote artiestennamen voor het Festival aan Zee in De Panne zijn gekend, maar elk jaar bieden de organisatoren ook kansen aan lokaal talent. Vrijdagavond werden tijdens de eerste preselectie drie bands een één dj geselecteerd in het jeugdhuis van De Panne.

Voor het ‘lokaal talentenpodium’ van de Belfius Beach Boutique daagden heel wat lokale artiesten op, die het beste van zichzelf gaven om de jury en het aanwezige publiek te overtuigen van hun talent. Aan enthousiasme ontbrak het geen enkele deelnemer, maar zowel de jury als het publiek mochten een stem uitbrengen. De stemmenronde bepaalde de uiteindelijke keuze, en op het einde van de spannende avond zijn Ambrazar, Planeet 9, Free Thinkers Clan en dj Rednax na deze eerste selectieronde al zeker van een plek op het podium.

Op 9 maart volgt er een laatste preselectie en met een beetje geluk maakt een van de bands van de eerste preselectie nog kans op een plaats in de Beach Boutique.

“We zijn echt onder de indruk van de kwaliteit van de bands en dj’s die we hier vanavond gezien hebben. Het punten geven was echt geen makkelijke klus”, vertelt ondervoorzitter van de Jeugdraad Maarten Maes. “We willen zeker alle bands en dj’s bedanken om naar De Panne af te zakken voor de preselectie en we kijken nu al heel erg uit naar de volgende preselectie op 9 maart. Iedereen is welkom om de bands en dj’s te komen ontdekken en steunen.”

“En dan is er natuurlijk nog een plek die we mogen vullen op het hoofdpodium…”, vult voorzitter Andreas Viaene aan. “De Jeugdraad krijgt van het Festival een ‘golden ticket’ om 1 van de bands die vorig jaar op het podium van de Beach Boutique stonden, naar het hoofdpodium te stemmen. Wie dat wordt, maken we binnenkort bekend.” (MVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier