Marc Denys
Marc Denys
Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame
Opinie

15/04/18 om 21:53 - Bijgewerkt om 22:05

De vraag is... Wie is de West-Vlaamse Mol?

Geraakt u er nog wijs uit? De makers van 'De Mol' maken het ons dit seizoen extreem moeilijk om er de saboteur uit te halen.

De vraag is... Wie is de West-Vlaamse Mol?

Vaak worden de opdrachten nu in kleine groepjes gespeeld zodat zowel de kijkers thuis als de kandidaten het lastig krijgen om zich te focussen op hun verdachten. Daarenboven haalt iedere kandidaat van tijd en stond zelf eens mollenstreken uit, zodat de zoektocht naar de echte Mol nog bemoeilijkt wordt.

Opvallend aan dit seizoen zijn de vier kandidaten uit West-Vlaanderen en dit viertal blijft week na week overeind. Marine officier Pascale uit De Haan, dierenarts Joke uit Tielt, priester Pieter uit Assebroek en student geneeskunde Lloyd uit Avelgem zijn méér dan goed bezig!

Opdracht 1: museumbezoek en pakjes bezorgen

(1.000 euro verdiend ipv 4.000 euro)

Katrien en Steve bewonderen als kunstliefhebber Murales de Diego Rivera in het Paleis der Schone Kunsten in Mexico City, terwijl de overige vijf als pakjeskoerier aan de slag gaan. Uit 46 pakjes dienen ze er de vier juiste er uit te halen. Lloyd en Pieter verzorgen de eerste bestelling, weliswaar op het foute adres (door in het begin het raadsel met de lucifers verkeerd op te lossen) en vervolgens is het de beurt aan Joke, Bahador en Pascale die wel de juiste bestemming vinden met een eerste duizend euro voor de pot.

Delen

De Mol: Tegen Joke is geen kruid gewassen als het om persoonlijk gewin gaat, maar van zodra er geld kan verdiend worden, scoort onze goedlachse dierenarts heel pover

Opvallend: Pascale en Lloyd rijden wel heel langzaam over hun fietstraject en aangezien er maar één fiets beschikbaar is laten ze de andere kandidaten onnodig kostbare tijd verliezen. Bij de opdracht om bankbiljetten van laag naar hoog te rangschikken lijkt Joke onterecht zeker van haar stuk.

In het museum zorgt Katrien voor het telefonisch contact met de fietskoeriers aangezien zij en Steve de koeriers moesten bijstaan met extra info en heel slim laat ze de lijn open na gesproken te hebben met Joke met de bedoeling extra info in te winnen!

Opdracht 2: Mexicaans worstelen

(nul euro verdiend)

De vraag is... Wie is de West-Vlaamse Mol?

Gilles begroet de daaropvolgende dag de groep met de vraag op zoek te zijn naar twee vechtersbazen. De keuze van de groep valt op (Holy) Pieter en (Big) Baha die uit twintig Mexicaanse Lucha libre-grepen er vijf moeten uitkiezen. Bedoeling is dat de andere vijf kandidaten na hun verfbomopdracht zich in het publiek gaan nestelen om deze vijf grepen te herkennen. Aan Pieter en Bahador om hun beste beentje voor te zetten in de ring in een gevecht tegen een legertje professionele Mexicaanse worstelaars.

Opvallend: Katrien en Lloyd herkennen de eerste twee grepen, terwijl Pascale in de fout gaat... Er wordt opnieuw geen geld verdiend.

Opdracht 3: de verfbom

(nul euro verdiend)

De overige vijf kandidaten worden nog eens opgedeeld: Pascale en Steve zitten vast in een kamer met een verfbom die binnen zestig minuten zal ontploffen. De redding moet komen van het drietal Katrien, Joke en Lloyd die via drie kamers de juiste kabel dienen door te knippen

Opvallend: Joke neemt veel het woord tijdens het oplossen van de raadsels, maar het zijn Katrien en Lloyd die de oplossingen vinden. De beste plaats van de Mol is bij dit drietal en het is vooral Joke die subtiel stuurt en geen goede antwoorden geeft.

Opdracht 4: Torre Latinoamericana met als ultieme prijs... de vrijstelling!

(nul euro verdiend)

Alle oren gespitst als Gilles vervolgens het woord 'vrijstelling' in de mond neemt! Een vrijgeleide naar de volgende aflevering, wie heeft daar geen oor naar? Katrien blijft in de lift en dit bezorgt haar automatisch een ticket voor volgende zondag, tenzij één van de andere zes kandidaten na het correct beantwoorden van een vraag via de trap sneller is in een race tegen de lift!

Wie is verdacht na deze aflevering? Het is en blijft moeilijk, maar Joke is voor mij de Mol. Lloyd zet ik nu op een tweede plaats. Tegen Joke is geen kruid gewassen als het om persoonlijk gewin gaat, maar van zodra er geld kan verdiend worden voor de groep scoort onze goedlachse dierenarts week na week heel pover.

De vraag is... Wie is de West-Vlaamse Mol?

Toen waren ze nog met zes. Katrien uit Bilzen greep net naast de vrijstelling en kon ook de Mol niet ontmaskeren. Wie van de vijf overblijvende kandidaten kan het wel? Tot volgende week voor de vijfde aflevering met nog steeds alle West-Vlamingen op post! De vraag is niet langer of we voor een volledig West-Vlaamse finale gaan, maar wie... de West-Vlaamse Mol wordt!

Mollengroetjes,

Marc

Nog meer info vinden jullie in de Mollengroep op facebook: https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!