De Verbroedering en De Bevernootjes brengen lenteconcert in Beveren

De werkgroep met v.l.n.r.: Hugo Rebry, Patrick Derluyn, Kimberly Derluyn, Lieze Wallican, Hannes De Volder, Guillaume Noppe en Anneke Parmentier. (Foto SM) © (Foto SM)
Redactie KW

Op zaterdag 14 april om 19.30 uur organiseert de koninklijke harmonie De Verbroedering haar jaarlijks lenteconcert in De Nieuwe Deure. Nieuw dit jaar is dat er niet met een thema gewerkt wordt en dat jeugdharmonie De Bevernootjes het voorprogramma verzorgt.

“Eigenlijk is dit ons eerste officiële lenteconcert, want de voorbije jaren werd er voor een concert altijd rond een bepaald thema gewerkt, zoals vorig jaar Disney. Dat is dit jaar niet het geval. We brengen een leuke mix van verschillende soorten muziek. Van pure harmonie tot pop. Zo wordt er bijvoorbeeld ook een liedje van Amy Winehouse gebracht. Voor elk wat wils dus tijdens het anderhalf uur durend spektakel”, opent dirigent Guillaume Noppe.

Het lenteconcert dat begint om 19.30 uur, maar een uur eerder al de deuren opent wordt ook het grote debuut voor jeugdharmonie De Bevernootjes. “Onder leiding van Sara Markey zullen ze het concert openen met een drietal nummertjes. Hun grote debuut nadat ze eerder al wat ervaring opdeden met hun optreden op het kerstconcert en tijdens de opendeurdagen van STAP. De zaal zal ook leuk aangekleed worden met creaties van het jeugdatelier De Durvertjes”, geeft Hugo Rebry nog mee.

vipformule

Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden of via de website van de harmonie en kosten 10 euro in voorverkoop. De dag zelf betaalt men 12 euro aan de deur. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. Er is dit jaar ook opnieuw een vipformule en die kost 25 euro per kaart. Inschrijven daarvoor kan tot en met donderdag 12 april.

“In die vipformule zit je toegangskaart, een aperitief bij aankomst en een tapasbordje met een glaasje wijn”, neemt Kimberly Derluyn over. “En gereserveerde plaatsen in de zaal, mooi centraal voorin zodat je alles goed te zien krijgt. De voorbije jaren zaten er altijd zo’n 200 mensen in de zaal en we hopen dit jaar op nog iets meer belangstelling.”

De werkgroep van de koninklijke harmonie De Verbroedering nodigt ook iedereen, die geïnteresseerd is in muziek, uit om eens langs te komen op een repetitie. “Het lenteconcert is uiteraard een ideaal moment om kennis te maken met onze harmonie, maar ook op de repetities is iedereen van harte welkom om eens te komen proeven van het muziekgebeuren”, nodigt Anneke Parmentier uit. “Aarzel dus niet om eens binnen te springen. De jeugdharmonie oefent iedere maandag van 19.45 tot 20.45 uur en de harmonie zelf op vrijdag van 20 tot 22 uur. Ook mensen die zich willen inzetten voor het Beverse muziek zijn altijd van harte welkom.”

Streekbierenavond

Tot slot nodigt de werkgroep ook iedereen uit op de streekbierenavond van de Beverly Percussion Ensemble op zaterdag 5 mei. “Beer, beats en balls vanaf 19 uur in ons lokaal naast de sporthal. Meer moet dat niet zijn voor een gezellige avond”, besluit Patrick Derluyn. (Stijn Moerman)

Info: www.harmoniebeveren.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier